© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
06.05.2015 09:00:04

EP U-17: To je ta trenutek

Drago Wernig - TAKA

Slovenska kadetska reprezentanca bo danes začela nastope na evropskem prvenstvu v Bolgariji. Izbranci Igorja Benedejčiča bodo na uvodni preizkušnji merili moči s češkimi vrstniki.

SKUPINA A
Avstrija, Bolgarija, Hrvaška, Španija
SKUPINA B
Belgija, Češka, Nemčija, Slovenija
SKUPINA C
Francija, Grčija, Rusija, Škotska
SKUPINA D
Anglija, Italija, Nizozemska, Irska

Danes je velik dan za slovenski nogomet. Ne le zaradi obračuna vodilnih ekip v Ljudskem vrtu, ki bo usmeril končnico prvenstva, ampak tudi zaradi začetka evropskega prvenstva za reprezentance do sedemnajstega leta starosti v Bolgariji, kjer se bodo predstavili tudi naši upi. In sicer v skupini B, njihove tekmice bodo Belgija, Češka in Nemčija.

Selektor Igor Benedejčič se je odločil, da bodo slovenske barve na zaključnem turnirju najboljših šestnajstih reprezentanc na stari celini branili Dejan Petrović, Max Timi Elšnik (oba Aluminij), Sandi Ogrinec, Igor Vekić, Kevin Žižek (vsi Bravo), Janez Pišek (Celje), Gaber Petric, Matija Rom (oba Domžale), Rok Bužinel (Gorica), Luka Guček (Krško), Sven Karić Šoštarič (Maribor), Jakob Novak, Sandi Čoralić, Rok Vodišek, Vitja Valenčič (vsi Olimpija), Kristjan Sredojević (Triglav), Oskar Cvjetičanin (Southampton/Ang) in Jan Mlakar (Fiorentina/Ita), njihov prvi izziv pa je obračun s češkimi vrstniki, ki se bo danes v Slivnu začel ob 15. uri.

"Za zdaj vse poteka po načrtih in brez zapletov, najpomembnejše pa je seveda, da je vzdušje med fanti odlično in da optimistično ter nadvse motivirani pričakujejo začetek tekem," je povedal tehnični vodja izbrane vrste Marjan Drvarič.

Danes je torej na vrsti obračun s Čehi. "Žreb nam je namenil zelo zahtevno skupino, toda Belgijci in Nemci so gotovo močnejši od Čehov in menim, da je danes pravšnji trenutek, da kaj iztržimo in ohranimo možnosti za uspeh tudi v nadaljevanju tekmovanja. Na eni tekmi se lahko zgodi marsikaj, prepričan pa sem, da se bodo fantje potrudili po najboljših močeh, da bi se predstavili v čim boljši luči," pravi nekdanji dolgoletni kapetan lendavske Nafte.

sreda ob 15. uri (Sliven)
SLOVENIJA – ČEŠKA

9. maja ob 18. uri (Lazur)
SLOVENIJA – NEMČIJA

12. maja ob 18. uri (Lazur)
SLOVENIJA – BELGIJA

912-18-slovenijaU-17
NZS