© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
06.05.2015 09:27:09

KRKA - DOMŽALE: Pripravo so spremenili

Arsen Perić

Dolenjci so na prazničnem gostovanju v Zavrču opravili velik posel. Osvojili so nadvse pomembne točke v boju za obstanek, oziroma da bi se izognili dodatnim kvalifikacijam, danes bodo skušali presenetiti dvakratne prvake.

Novomeščani so v Zavrč odpotovali močno oslabljeni, zato so le redki pričakovali, da bi se lahko veselili, toda pravi pristop se je varovancem trenerja Andreja Kastrevca obrestoval, za borbenost in vloženi trud so bili primerno nagrajeni.

To je pred domačim obračunom z Domžalami dodaten razlog za optimizem, čeprav ni nobenega dvoma o tem, da so dvakratni prvaki precej kakovostnejša zasedba. Toda Dolenjci se tolažijo, da je nogomet poln presenečenj, povrhu se v moštvo vračajo Josip Fuček, Žiga Kastrevec, Danijel Rašić in Nana Welbeck, ki so nadvse pomembni členi, zaradi kazni bo manjkal haloški strelec Jaka Ihbeisheh.

Domžalčani gostovanje na Portovalu pričakujejo na krilih visoke zmage nad Rudarjem in z namenom, da vsaj ohranijo zaostanek za vrhom lestvice, Mariborčani imajo sedem točk več, in prednost pred Olimpijo.

"Ne smemo se obremenjevati z drugimi. Osredotočeni moramo biti le na svoje igre," opozarja Benjamin Morel in poudarja, da bo treba za uspešen zaključek prvenstva pokazati bolj stanovitne predstave: "Za nami je obdobje velikih nihanj. Po obračunu z Zavrčem smo imeli na to temo sestanek s strokovnim vodstvom, hkrati smo tudi nekoliko spremenili pripravo na tekmo. To se je proti Rudarju obneslo, ekipa se je odlično odzvala. Danes moramo potrditi sobotno visoko zmago in do konca prvenstva narediti pozitiven niz rezultatov."

Luka Elsner ne bo imel na voljo poškodovanih Veljka Simića, Mateja Eterovića in Dejana Milića, po dolgem času je med kandidati za nastop znova Zeni Husmani. "Krka je agresivna ekipo, ki vsakemu nasprotniku povzroča veliko preglavic. V Novem mestu je zelo težko zmagati, a moramo osvojiti točke in zadržati dober položaj v boju za evropska mesta," je odločen Benjamin Morel.