© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
06.05.2015 11:31:04

Rangers? Ne, Newcastle!

Profimedia

Navijači Rangersa iz Glasgowa očitno ne bodo mogli več dolgo uživati v predstavah Harisa Vučkića.

Čeprav naj bi pred časom javno izjavil, da se v Newcastle United ne bo več vrnil, očitno to ne drži povsem. Haris Vučkić se je tedaj dejansko dokaj hitro oddaljil od izjave, ki je zaokrožila po medijskem svetu, menda je bila vzeta iz konteksta. Hkrati je zdaj potrdil, da zagotovo še ni povsem prečrtal angleškega prvoligaša, čeprav je res, da doslej na stadionu St James' Park ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje. Toda prav tako je res, da si je z igrami na Škotskem občutno okrepil samozavest in hkrati številnim dokazal, da zagotovo ni za odpis. Toda ali so njegove igre dejansko dovolj dobre, da bi lahko tudi pri Newcastle Unitedu dobil to, kar si želi?

"Ko bom zaključil z nastopanjem v dresu Rangersa, se nameravam vrniti k Newcastle Unitedu in se tam prebiti v ekipo za naslednjo sezono. Z Angleži me še vedno veže enoletna pogodba," je obelodanil Vučkić, ki tudi upa, da mu bo uslugo naredila slaba forma črno-belih. Ti so v seriji osmih zaporednih porazov, v tem času so zabili zgolj štiri gole. Medtem se je Vučkić v dresu Rangersa veselil devetih zadetkov na šestnajstih tekmah in marsikateri navijač Newcastle Uniteda se že čudi, zakaj Slovenec pri srakah ni dobil prave priložnosti.

Otrok Domžal je sicer od leta 2009 dalje, ko je prestopil na Otok, za Newcastle United v vseh tekmovanjih odigral vsega 24 tekem, zato ni nič čudnega, da so bili številni prepričani, da v tem klubu zanj prave prihodnosti ni več. A v zgolj nekaj mesecih na Škotskem se je očitno marsikaj spremenilo.