© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.05.2015 13:37:53

Kljub nakupu novega Berić ostaja aktualen?

Še naprej se precej govori o tem, kaj bo poletje prineslo slovenskemu golgeterju Robertu Beriću.

Potem ko je uprava Werderja prižgala zeleno luč za selitev mladega Davieja Selkeja v RB Leipzig (drugoligaš je za 20-letnega obetavnega nogometaša plačal kar osem milijonov evrov), so se v Bremnu pričakovano lotili iskanja novega napadalca. In ga tudi dokaj hitro našli. Poleti se bo na Weserstadion preselil Anthony Ujah, 24-letnik iz Nigerije, ki bo do konca sezone nosil dres Kölna. Ko je bil prihod trenutnega soigralca Miša Brečka in Dominica Maroha uradno potrjen, so se pojavili tudi zapisi, da je s tem dokončno padla v vodo možnost, da bi poleti Werder okrepil tudi Robert Berić. A zdi se, da zanimanje za Slovenca še ni povsem zamrlo.

Zna se namreč zgoditi, da bo Werder poleti zapustil še en napadalec. Franco Di Santo je z dobrimi igrami nase opozoril kar nekaj klubov, Werder naj bi bil poletni prodaji naklonjen tudi zaradi tega, ker je Argentinčeva pogodba veljavna le še do konca naslednje sezone. "V tem trenutku nimam nobenega argumenta, zakaj bi zapustil Werder, če se bomo prebili v ligo Europa, pa bo to še en razlog več, zakaj ostati," pravi nekdanji nogometaš Chelseaja, ki pa je hkrati priznal, da bi se z veseljem vrnil nazaj v Anglijo.

Skratka, Di Santova prihodnost je za zdaj še zavita v meglo, s tem pa je povezana tudi morebitna prihodnost Berića. Ni nobena skrivnost, da Werder Slovenca spremlja že nekaj časa; z njim so zadovoljni, menda jih je všeč, kar so videli v tej sezoni. Toda težava je, ker Rapid za Krčana zahteva zajetno odškodnino (omenja se delo deset milijonov evrov), Werder si ga bo lahko torej privoščil le, če bo pred tem prodal še koga.