© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
06.05.2015 13:47:12

Mariborčani zdesetkani in Celjani popolni

Drago Wernig - TAKA

Ante Šimundža ima pred današnjim obračunom s sestavo ekipe obilo težav, Simon Rožman lahko računa na skoraj vse moči.

Mariborčani se bodo danes v Ljudskem vrtu predstavili v zdesetkani zasedbi. V ekipi gotovo ne bo Jean-Philippa Mendyja, ki zaradi kartonov nima pravice nastopa, zgolj na tribunah bodo tudi poškodovana Arghus in Welle Ndiaye ter Dare Vršič, ki ga je zdelala viroza. A to še ni vse, Mitjo Vilerja ovira bolečina v stegenski mišici in bržčas do zadnjega trenutka ne bo jasno, ali bo Ante Šimundža lahko računal na usluge izkušenega Primorca, ki je včeraj dopoldne sicer poskušal vaditi s soigralci.

Upam le, da bo okrevanje uspešno in da ne bo trajalo predolgo. In da se bom na začetku priprav na novo sezono lahko priključil ekipi. 
ŽELJKO FILIPOVIĆ

Prav tako bo seveda manjkal Željko Filipović, za katerega je zaradi težav s hrbtom sezone že konec, ljubljanski vezist je medtem prestal tudi operativni poseg.

"Na vse zadeve v življenju gledam s pozitivne strani. Verjamem, da se bo dobro razpletlo. Poškodba se je vlekla dva meseca, vmes sem opravljal različne terapije, si pomagal z injekcijami in tabletami. Tako ni šlo več naprej in sprejeta je bila odločitev o operaciji. Zdaj se bolje počutim in lahko rečem, vsaj zaenkrat, da mi je pomagala. Upam le, da bo okrevanje uspešno in da ne bo trajalo predolgo. In da se bom na začetku priprav na novo sezono lahko priključil ekipi," je pojasnil Željko Filipović in razkril bistvo težav: "Šlo je za obliko discus hernie, ko je del diska stisnil živec, ki gre po levi nogi. Imel sem bolečine, čutil mravljince po levi nogi. Tako je bilo nemogoče igrati, trenirati." 

Celjski trener Simon Rožman bo imel na voljo skoraj vse moči, v kadru gotovo ne bo le Marka Krajcerja. Za grofe je nadvse obetavno spoznanje, da se je k treningom z ekipo vrnil kapetan Blaž Vrhovec in da so dodatni pregledi razkrili, da z gležnjem Danijela Miškića ni nič hujšega oziroma narobe, novega poskusa vrnitve pa se je lotil tudi nesrečni Valon Ahmedi, ki v drugem delu sezone ni odigral še niti minute.