© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
13.07.2014 18:10:13

V finalu SP spraševal, ali je to finale

vszi

Sami Khedira se je poškodoval na ogrevanju pred finalno tekmo svetovnega prvenstva, zato je moral izpustiti dvoboj Nemčije in Argentine. Na njegovo mesto je selektor Joachim Löw postavil Christopha Kramerja.

Vendar pa tudi 23-letni vezist Borussie iz Mönchengladbacha ni ostal dolgo na igrišču. V devetnajsti minuti je namreč z glavo trčil v ramo Ezequiela Garaya in omotičen obležal na travnati površini stadiona Maracana v Riu de Janeiru.

Kljub temu je nadaljeval z igro, a na igrišču ostal le še dobrih deset minut, ko ga je zamenjal Andre Schürrle. Pozneje so sporočili, da je Kramer v trčenju utrpel pretres možganov. Zdaj pa se je oglasil tudi glavni sodnik dvoboja Nicola Rizzoli: "Po trku z Garayem me je Kramer vprašal, sodnik, ali je to finalna tekma?" se je Italijan spomnil omenjenega dogodka. "Sprva sem mislil, da se šali, a je nato ponovil: 'Moram vedeti, ali je to res finalna tekma.' Ko sem mu pritrdil, je presenečeno odvrnil: 'Hvala, to je pomembno vedeti.' O tem sem povedal Bastianu Schweinsteigerju in potem so Kramerja zamenjali."