© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
13.07.2014 11:50:48

Gol in tri izključitve

Arsen Perić

Ni ravno pogosto, da se v generalki pred začetkom sezone med seboj udarita prvoligaša, Olimpija je bila boljša od Gorice.

Goričani in Ljubljančani so se odločili oziroma dogovorili, da bodo pripravljenost pred začetkom nove sezone preverili v medsebojnem obračunu. Na igrišču v Goriških Brdih je bila boljša Olimpija, ki je zmagala z 1:0 (1:0), edini gol je v 27. minuti dosegel Filip Valenčič. Tekmovalnega naboja ni manjkalo, sodnik Matej Jug je imel precej dela. Iskre so se zanetile zlasti v nadaljevanju, ko je tolminski delivec pravice pokazal kar tri rdeče kartone, predčasno so morali pod prho Majcen in Modolo pri modro-belih in Mitrović pri zmajih.

Gostitelji, ki jih v četrtek čaka evropsko gostovanje v Moldeju, so dvoboj začeli v postavi Simčič, Jogan, Vanin, Širok, Modolo, Vetrih, Johnson, Kolenc, Žigon, Majcen, Arčon, v nadaljevanju je trener Luigi Apolloni priložnost za dokazovanje ponudil še Džuzdanoviću in Enowu. Za Olimpijo, ki je nadaljevala zmagovati niz na prijateljskih tekmah, so od prve minute zaigrali Šeliga, Jović, Mlinar Delamea, Mitrović, Bajrić, Omladič, Matić, Kapun, Valenčič, Rodić in Šporar, v drugem polčasu so bili na igrišču še Vukčević, Pesevski, Jurčević, Djurković in Vidović.

"Čestitam fantom za več kot zasluženo zmago. V prvem polčasu smo odlično stali na igrišču in na ta način onemogočili Goričanom, da nam vsilijo svoj način igre. V nadaljevanju je ritem nekoliko padel, saj smo od 70. minute igrali z igralcem manj. Ko potegnem črto, je zadnji preizkus pred začetkom sezone popolnoma uspel," je bil po generalki zadovoljen trener Olimpije Darko Karapetrović.