© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/il
STA/il
13.07.2014 09:47:37

V tej tekmi ima svoj interes Fifa

vszi

Nizozemska se je z zmago nad Brazilijo na tem svetovnem prvenstvu veselila tretjega mesta. Eden njenih največjih zvezdnikov Arjen Robben pa se je po tekmi pridružil tistim, ki so mnenja, da je treba to tekmo ukiniti.

Nogometaš se z mešanimi občutki odpravlja na zaslužen dopust, o svoji nogometni poti pa 30-letnik pravi, da bo igral, dokler ga bo to res veselilo. "Ponosen sem na ekipo, a hkrati razočaran, saj smo bili blizu finalu. Tokrat smo res imeli priložnost za nov finale, po drugi strani je bilo zelo težko, dvakrat smo igrali podaljške in nato morali izvajati enajstmetrovke, vendar je zmaga nad Brazilijo vseeno lep obliž po polfinalnem porazu," je po tekmi za tretje mesto pvedal Nizozemec, vendar v isti sapi dodal, da je tekma za tretje mesto nesmiselna: "Mislim, da gre tukaj le za komercialni interes Fife. Na svetovnem prvenstvu šteje samo zmaga. Ko izgubiš polfinale, si želiš le še domov. Seveda smo profesionalci, nastopimo na tekmi in seveda si spet želimo zmagati. Na koncu se je za nas dobro izšlo, osvojili smo tretje mesto, ki ga pred prvenstvom ni pričakoval nihče. Mnogi so bili mnenja, da se bomo poslovili že po predtekmovanju."

Član Bayerna se je strinjal tudi z oceno selektorja Louisa van Gaala, da je ta ekipa nekaj povsem posebnega. Robben je dejal, da je to plod dolgoletnega dela, saj je bila ekipa v zadnjih dveh sezonah zelo veliko skupaj, na treningih, v hotelih in drugod, zato se krepijo tudi vezi med igralci. Seveda ni pozabil pohvaliti niti močno razočaranih Brazilcev. "Še vedno so odlična ekipa. Ne gre spregledati, da so izgubili proti tokrat res fantastičnim Nemcem, po drugi strani jim je šlo na tej tekmi res vse narobe. Tega ne želiš nobeni ekipi. Te tekme se bodo še dolgo spominjali in to boli."

Posebno poglavje so bili domači navijači. "Vesel sem, da sem imel možnost biti tukaj in doživeti prav poseben turnir." O tretjem mestu pa: "Za nas se je izšlo na najboljši način, tretje mesto smo si zaslužili. Za Brazilce vem, da jim je bilo s psihološkega vidika izjemno težko in za naprej jim seveda želim vse najboljše."

Čez štiri leta bo svetovno prvenstvo gostila Rusija, Robben bo takrat star 34 let. "Zase lahko rečem, da sem reprezentanci vedno na voljo in da bom igral nogomet, dokler me bo to res veselilo. A štiri leta so dolga doba. Zdaj nas z novim selektorjem čaka obdobje pred evropskim prvenstvom in prezgodaj je, da bi govorili o naslednjem mundialu."