© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
26.08.2015 19:34:25

Bo novi trener vrnil Volaša in Mejača?

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasta zasedba še vedno ni dobila novega poveljnika, pri tem naj bi ostalo do konca tedna

Naslednik Anteja Šimundže še naprej ostaja neznanka. Zlatko Zahović ga je menda že izbral in se z njim dogovoril za sodelovanje, toda vse skupaj ostaja skrbno varovana skrivnost, ki naj bi jo športni direktor vijoličastih razkril v soboto. Bržčas ga bo uradno predstavil po tekmi s Krko, a negotovosti bo skoraj zanesljivo konec že prej, novi trener naj bi namreč v dvoboju z Dolenjci s tribun spremljal svoje nove varovance. Da bi ostal neopazen, je praktično nemogoče ...


NE, NITI NAMIGA
Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo se ob srečanju z novinarji vznemirljive teme izogiba kot hudič križa. O trenerju noče spregovoriti niti besede, dobiti vsaj kakšen namig je prav tako misija nemogoče. Tako smo obsojeni zgolj in samo na ugibanja. V preteklih dneh smo v takšnem ali drugačnem kontekstu omenili "mali milijon" strokovnjakov, ob katerih bi lahko sklepali, da je med njimi tudi nov strateg vijoličastih, toda presenečenje kljub vsemu ni povsem izključeno.


KER Z UKREPOM NIMA NIČ

Kdorkoli že bo sedel na vročo klop, pa ga vsekakor čaka nadvse zahtevno in nehvaležno delo, da ekipo vrne v želene tirnice, pričakovanja v štajerski prestolnici tudi med krizo ostajajo visoka. Dela je več kot dovolj, o tem ni niti najmanjšega dvoma, morda pa bi se utegnilo pripetiti, da bi se s prihodom novega trenerja v ekipi znova pojavila tudi znana obraza. Dalibor Volaš in Aleš Mejač! Ante Šimundža se je po prvenstveni preizkušnji z Zavrčem in v pričakovanju povratnega dvoboja z Astano v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov odrekel njunim uslugam in ju "prekomandiral" v B-ekipo. Primorski napadalec naj bi se neprimerno odzval na kritike o svoji telesni teži, izkušeni Gorenjec naj bi kazal premalo ambicioznosti. Medtem dvojec vadi z mladimi močmi pod vodstvom Marka Lešnika in si prizadeva urediti svoj nadaljnji status. Kot je znano, si lahko Aleš Mejač nove delodajalce poišče brez nadomestila, Dalibor Volaš brez odškodnine ne more nikamor. Klubov, ki bi ga radi videli v svojih vrstah, ne manjka, toda vedno znova se zatakne pri denarju ... Morda se lahko v zadnjem tednu prestopnega roka še kaj spremeni, a če se ne bo, ne bi bili pretirano presenečeni, če bi se Dalibor Volaš in Aleš Mejač vrnila v slačilnico članske zasedbe. Če bo tako seveda želel naslednik Anteja Šimundže, ki z disciplinskim ukrepom kakopak nima nič oziroma bo ocenil, da za uresničitev ciljev potrebuje njune sposobnosti. Z novim trenerjem se pač začenja nova zgodba.