© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.08.2015 17:16:31

Komu nagrada za najboljšega v minuli sezoni?

Reuters

Uefa bo v četrtek izžrebala skupine lige prvakov, del dogajanja na slavnostni prireditvi v Monaku pa bodo tudi podelitve nagrad najboljšim igralcem v Evropi v prejšnji sezoni.

Za najbolj prestižno se potegujejo Barcelonina zvezdnika, Argentinec Lionel Messi in Urugvajec Luis Suarez, ter Realov Portugalec Cristiano Ronaldo. 

Evropska nogometna zveza je pred 14 dnevi razkrila zadnje tri kandidate za najboljšega nogometaša v sezoni 2014/15. Nagrada bo šla na Pirenejski polotok, saj so v konkurenci le še igralci večnih rivalov Barcelone in Reala.

Lani je priznanje dobil Ronaldo, pred njim pa v zadnjih letih še Messi (2011), Andres Iniesta (2012) in Franck Ribery (2013). Messi je tokrat velik favorit za nov naziv najboljšega, saj je z Barcelono osvojil ligo prvakov, državno prvenstvo in pokal, spodrsnilo pa mu je na reprezentančnem področju, saj je Argentina klonila v finalu Cope Americe.

Za najboljšo trojico so končali Juventusov vratar Gianluigi Buffon, Barcin Brazilec Neymar in Chelseajev Belgijec Eden Hazard, do desetega mesta pa so se zvrstili še Italijan Andrea Pirlo (Juventus), Čilenec Arturo Vidal (Juventus/Bayern München), Argentinec Carlos Tevez (Juventus/Boca Juniors) in Francoz Paul Pogba (Juventus).

O nagradi bo odločalo glasovanje 54 evropskih športnih novinarjev, Slovenijo bo na glasovanju predstavljal novinar našega in vašega športnega dnevnika Ekipa SN, Andrej Miljković.