© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2014 07:12:12

GORICA - OLIMPIJA: Zmaji brez kvarteta vplivnih

Arsen Perić

Pred Gorico in Olimpijo (tako staro kot novo) je že 65. medsebojni obračun, ni pa nepomembno, da so vrtnice v zadnjih treh letih Ljubljančane na svojih tleh premagale le enkrat.

Zdi se, da ima tudi tokrat Olimpija večje možnosti za slavje, vsaj glede na trenutno formo. Res je, da je Gorica med tednom s 3:1 premagala Koper, toda v prvenstvu je zbrala precej manj točk kot Olimpija.

Razlika (14) je celo večja od številke osvojenih novogoriških točk (12). Prav tako ne gre zanemariti, da so zmaji v tej sezoni v vseh tekmovanjih izgubili le enkrat! So čvrsti, zbrani in odgovorni, to je nekaj, kar v preteklosti niso bile ravno njihove najvidnejše vrline.

Trenerju gostov Darku Karapetroviću malce "narobe hodi", da ne bo mogel računati na udarnega napadalca Andraža Šporarja in vplivnega vezista Nika Kapuna (oba sta kaznovana), še vedno je na stranskem tiru tudi Nik Omladič, ki noče podpisati nove pogodbe, poškodovan je Antonio Mlinar Delamea.

V Šporarjevi odsotnosti bi napad Olimpije lahko vodila dva nekdanja člana Gorice – Aleksandra Rodića in Mirana Burgiča so v tem obmejnem mestu ohranili v lepem spominu, klubu sta pomagala do naslova prvaka. Ampak zdaj bosta, jasno, naredila vse za to, da bo Gorica izgubila.