© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
24.10.2014 18:07:09

Zahović po darilih: Zdaj pa sprintat

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani se pripravljajo na pomemben obračun z Zavrčem.

"Lepa gesta," so si enotni igralci vijoličastih po zahvali za uvrstitev v ligo prvakov namenilo klubsko vodstvo. Neposredni proizvajalci in člani strokovnega vodstva so dobili unikatne ure z grbom NK Maribor in vgraviranimi priimki, kar bo gotovo za vedno spomin na letošnji izjemen podvig.

Na krajši priložnostni svečanosti je prevladovalo dobro ozračje, dogodek pa lahko dojamemo tudi kot sporočilo prvakov javnosti o enotnosti oziroma o tem, da jasno izražena kritika še nikakor ne pomeni, da so se kakršnakoli razmerja porušila. "Zdaj pa sprintat," se je po druženju odzval športni direktor Zlatko Zahović.

Ali ga bodo igralci "ubogali", bo jasno že v zgodnjem sobotnem popoldnevu, ko se bodo na Ptuju udarili z Zavrčem. "Po Londonu se z naše strani nič ni spremenilo, priprava je maksimalna. Tekma proti Chelseaju je arhivirana in zdaj je za nas najpomembnejši dvoboj na Ptuju. Moramo biti na zelo visoki ravni. Zavrč je ekipa, ki je lahko zelo nevarna, če ji dovoliš igrati. Ima veliko izkušenih igralcev, rezultati potrjujejo kvaliteto," pravi Ante Šimundža, ki se bo v najstarejšem slovenskem mestu znašel v situaciji, v kakršni doslej še ni bil.

Zaradi kazni ekipe ne bo smel voditi s klopi, dogajanje na igralni površini bo spremljal s tribune, kazen zajema prepoved dostopa do garderob in uradnih prostorov. "To je moja prva izključitev v karieri. Zarečenega kruha se sicer največ poje, toda upam in verjamem, da tudi zadnja. Drži, gre za novost zame in za ekipo. Naredili bomo vse za temeljito pripravo, imamo pa popolno medsebojno zaupanje in ne dvomim, da bo vodstveno delo dobro opravljeno. Igralci pa se zavedajo, da jih čaka obračun z izredno motiviranim nasprotnikom. Ogromno bo odvisno od naše izvedbe. Če bomo pravi, se ne bojim za uspešno predstavo. Če bomo šli v tekmo lahkomiselno, pa se ne bo dobro razpletlo," opozarja 43-letni strokovnjak.

Zaradi kazni prav tako ne bo Jean-Philippa Mendyja in Mitje Vilerja. "Drugih posebnosti ni. Težave so le pri Boharju po dobljenem udarcu v gleženj, a je v kadru za tekmo. Po oceni zdravniške službe bomo videli, ali bo lahko igral," je pristavil Ante Šimundža.