© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.10.2014 14:11:15

Ne pranje možganov, unikatne ure

Klubska zahvala igralcem in strokovnemu vodstvu Maribora ob uvrstitvi v ligo prvakov.

Če se malce pošalimo, bi Jean-Baptiste Poquelin, ki ga poznamo pod umetniškim imenom Moliere, v teh dneh v Ljudskem vrtu gotovo dobil navdih za še kakšno mojstrovino. Le da bi bolnika zamenjal namišljeni kapetan, ki v teh dneh malce buri duhove pod Kalvarijo. Športni direktor Zlatko Zahović je svoje povedal in poudarja, da je zanj zgodba medijsko zaključena, vse ostalo je stvar slačilnice.

Sicer pa so vijoličasti po visokem porazu na Stamford Bridgeu misli preusmerili na domače prizorišče, jutri jih na Ptuju čaka nadvse pomemben obračun z Zavrčem, ki si ga bo Ante Šimundža zaradi kazni ogledal s tribune, prav tako nimata pravice nastopa Mitja Viler in Jean-Philippe Mendy, ki ga je po tekmi s Celjem doletela prijava zaradi protestiranja zoper sojenje.

Mariborčani so danes dopoldne opravili zadnji trening pred obračunom v najstarejšem slovenskem mestu, po vadbi pa je sledilo v prostor pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta, ki je namenjena tiskovnim konferencam. Igralci so bili bržčas prepričani, da jih čaka "pranje možganov", toda sledilo je prijetno presenečenje.

Fantje so kmalu spoznali, da so prišli na priložnostno svečanost, povod je bila klubska zahvala igralcem in strokovnemu vodstvu ob uvrstitvi v ligo prvakov. Direktor Bojan Ban jim je podelil unikatne ure z grbom NK Maribor in vgraviranimi priimki avtorjev popotovanja v najelitnejšem nogometnem tekmovanju, ki se je začelo z izločitvijo Celtica 26. avgusta in bo trajalo vsaj še do 10. decembra. Nato pa se je ekipa odpravila v karanteno, na zaključne priprave pred tekmo z Zavrčem.