© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.10.2014 18:02:06

Srbi se bodo pritožili

Reuters

Uefa je danes sprejela odločitev o kazni zaradi incidentov, ki so se zgodili na kvalifikacijskem dvoboju med Srbijo in Albanijo.

Prekinjeno tekmo je registrirala z zmago Srbije s 3:0, hkrati pa ji je odvzela tri točke v kvalifikacijah za Euro 2016. Poleg tega bo naslednji domači tekmi igrala brez prisotnosti gledalcev. Obe reprezentanci sta morali v blagajno Uefe nakazati še 100 tisoč evrov.

Albanci so se hitro odzvali na izrečeno kazen, zdaj pa so to storili še Srbi. Ti so se odločili, da se bodo na razsodbo pritožili. "Uefa je tekmo registrirala z izidom 3:0 za Srbijo, nato pa točke vzela samo nam. Hkrati je dokazana krivda nasprotne strani, nam pa so odvzeli točke, ki predstavljajo 12,5 odstotka vseh točk, ki jih posamezna reprezentanca lahko osvoji v naši skupini," so sporočili iz srbske nogometne zveze.

747-8-albanija1 re
Reuters

Za nameček so to tekmo primerjali s tisto med Italijo in Srbijo v Genovi iz leta 2010, ki je bila prav tako prekinjena zaradi incidentov navijačev. "Takrat se je Uefa odločila, da nogometna zveza Italije kot organizator tekme ni bila kriva za incident. Dvoboj je registrirala z izidom 3:0 za Italijo, mi pa smo morali plačati kazen in domačo tekmo igrati na praznem stadionu. Zdaj je bila tekma registrirana z izidom 3:0 za Srbijo, kar pomeni, da je krivda za prekinitev na strani Albanije. Vendar gredo tudi tokrat vse ostale kazni nam v škodo."

747-8-albanija4 re
Reuters

Pri zvezi pravijo, da so pričakovali, da bo Uefa pravična pri odmeri kazni in da bo ta lahko izrečena tudi v prihodnje, ne glede na to, za kateri del tekmovanja gre. Sprašujejo se namreč, kaj bi se zgodilo, če bi do podobnega incidetna prišlo v dodatnih kvalifikacijah in ali bi se takrat tudi komu odvzele točke. Prav tako imajo pri zvezi občutek, da sta srbska zveza in srbski nogomet za Uefo postala poligon za preizkušanje nekih novih modelov kaznovanja.