© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2014 07:10:33

ZAVRČ - MARIBOR: Na Ptuju bi prižgali alarm

Drago Wernig - TAKA

Na Ptuju bo živahno, saj bo pri Zavrču gostoval ranjeni prvak Maribor.

Še nedolgo tega se je zdelo, da se v Mariboru cedita le med in mleko. Toda po dveh porazih se je izkazalo, da je tudi vijoličasta garderoba takšna kot vse ostale: tudi tam ne diši le po cvetlicah, tudi tam sem in tja kaj močno zasmrdi.

Kako bodo Mariborčani rešili nastalo težavico z neznanim igralcem, ki želi menda prevzeti nadzor nad slačilnico, je vprašanje, na katerega bodo odgovor morali poiskati drugi. Nas pa predvsem zanima naslednje: ali bi lahko vse, kar se je v teh dneh zgodilo Mariboru, pripeljalo do še enega poraza aktualnega prvaka?

Nekateri navijači so se po spodrsljaju na štajerskem derbiju s Celjem tolažili, da so bili igralci z mislimi že pri Chelseaju. Polom v Londonu so številni upravičili z besedami, da je razlika med obema kluboma preprosto prevelika. Toda če bi se zgodilo, da bi Maribor ostal praznih rok tudi na Ptuju, potem izgovorov dejansko ne bi bilo več.

A jasno je, da ne bo lahko, Zavrč pa ni nasprotnik, ki bi ga veljalo vzeti z levo roko. Haložani imajo ne nazadnje s tekmo več enako število točk kot Maribor, za nameček pa bo slednji v najstarejšem slovenskem mestu še precej oslabljen. Mitja Viler in Jean-Philippe Mendy sta kaznovana zaradi "grehov" s tekme s Celjem, ko se je preveč razburjal tudi trener Ante Šimundža, zato ne bo smel sedeti na klopi.

No, ne glede na vse in ne glede na to, da bodo Zavrčani zaradi uglednega nasprotnika še toliko bolj motivirani, pa Maribor zagotovo premore več kot dovolj kakovosti, da sicer neugodnega tekmeca potisne s poti. To preprosto mora narediti, še en spodrsljaj v prvenstvu bi že prižgal alarm. Maribor je do zdaj izgubil že trikrat, v celotni pretekli sezoni le sedemkrat. Skratka, na Ptuju bi znalo biti zanimivo.