© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.10.2014 22:16:24

Šukalo dvakrat, Dedić in Bratanović enkrat (video)

faz.net

S tremi tekmami se je danes začel enajsti krog nemškega drugoligaškega prvenstva.

Med njimi je bil tudi dvoboj Greuther Fürtha in FSV Frankfurta. Sploh slednji je zelo slabo začel sezono, v srečanje je vstopil celo kot zadnjeuvrščena ekipa tekmovanja.

Vendar pa so bili nekoliko presenetljivo tokrat Frankfurtčani tisti, ki so bili po zadnjem sodnikovem žvižgu bolj veseli. Pred deset tisoč gledalci so slavili s 5:2 in vknjižili tretjo zmago v sezoni. Zanimivo je, da so do vseh treh prišli na gostovanju.

Za nas pa je veliko bolj pomembno in zanimivo to, da sta zelo vidno vlogo na srečanju odigrala nekdanja reprezentanta Goran Šukalo in Zlatko Dedić.

Dedic fsv-frankfurt.de
fsv-frankfurt.de

Oba sta srečanje začela v udarni postavi svojega moštva, Šukalo za domačine in Dedić za goste. Medtem ko je slednji na igrišču ostal do konca srečanja, je prvi igro zapustil v 87. minuti, saj mu je sodnik Rene Rohde po prekršku za enajstmetrovko takrat pokazal rdeči karton in ga predčasno poslal pod prho.

Vendar to še zdaleč ni vse, oba najdemo tudi na seznamu strelcev. Tako se je Šukalo podpisal pod oba zadetka zeleno-belih. Prvega je dosegel v deseti minuti, ko je zadel za 1:0, drugega pa po pol ure igre, takrat je izenačil na 2:2. Na ta način je letošnjo bero zadetkov povišal na tri.

Na drugi strani je Dedić v 59. minuti poskrbel za vodstvo gostov s 4:2, za 30-letnega napadalca je bil to sploh prvi zadetek v tekočem prvenstvu.

V najmočnejšem češkem prvenstvu so ta konec tedna na sporedu dvoboji 12. kroga, odigrane so bile že tri tekme. Med njimi tudi tista med Bohemiansom 1905 in Slovanom iz Libereca. Gostje so slavili s 4:2, čeprav so domačini do 62. minute vodili z 2:1. Gostje so sicer povedli v 37. minuti, v zadnjih sekundah prvega dela tekme pa je za veselje na tribunah poskrbel Elvis Bratanović, ki je z lobom ukanil gostujočega vratarja.

Dvaindvajsetletni nekdanji član velenjskega Rudarja, ki ima v praški ekipi status posojenega nogometaša Teplic, je odigral celo tekmo in zadel drugič v sezoni. Vseeno pa to ni bilo dovolj, da bi preprečil šesti poraz svoje ekipe.

bratanovic_5268 nm
Nikola Miljković

Dejavni so tudi v turški prvi in drugi ligi, v obeh so ta konec tedna na sporedu tekme sedmega kroga. Med elito je Konyaspor gostoval pri Kasimpasi in izgubil z 2:0. To je bil njegov tretji poraz v sezoni, Vid Belec pa si ga je ogledal s klopi. Konyaspor je brez zmage že pet krogov.

V drugoligaškem tekmovanju dobro kaže Antalyasporu, ki je še naprej brez poraza (štiri zmage in trije remiji). Tokrat je na gostovanju pri Adani igral 1:1, Sašo Fornezzi pa je spet zasedel svoje mesto med vratnicama.