© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.10.2014 15:47:45

Odločal bo trenutni navdih

Nikola Miljković

V taboru Olimpije so prepričani, da se lahko na večnem derbiju enakovredno kosajo z Mariborom.

Kljub temu, da večina vlogo favorita pripisuje Mariboru, se v taboru Olimpije ne mislijo kar tako predati. Še več, v Ljudski vrt potujejo sila optimistično razpoloženi, kar ne čudi. V tej sezoni so namreč izgubili le enkrat, imajo pa tudi drugo najboljšo obrambo v ligi. Za to ima zasluge Nemanja Mitrović, steber obrambe Olimpije, ki je doslej zaigral na vsaki od desetih tekem zeleno-belih.

"Na derbi z Mariborom se pripravljamo po ustaljenem ritmu. Ne delamo bistvenih razlik, edina razlika, ki je povezana z jutrišnjim obračunom v Mariboru v primerjavi s kakšno drugo tekmo državnega prvenstva, se kaže v nekoliko drugačni mentalni pripravi," pravi nekdanji nogometaš Interja in Bologne ter pred obiskom Ljudskega vrta dodaja: "Pričakujem zahtevno tekmo, vendar upam, da bo potekala v duhu viteškega športnega boja. Naj zmaga boljši. Če bo to Maribor, jim bomo športno čestitali. V nasprotnem primeru pa bomo toliko bolj zadovoljni mi. Olimpija je dobro pripravljena in komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Jutrišnja tekma bo pokazala, iz kakšnega testa smo. Splača se potruditi, seveda osvojiti točko ali več ter pričakati reprezentančni premor v prešernem vzdušju. Zadnja zmaga proti Kopru nam je dala nov zagon, obenem pa smo dobili potrditev, da je bil nezaslužen poraz pred tem v Novem mestu le splet nesrečnih okoliščin. Pred reprezentančnim premorom si želimo odigrati novo kakovostno tekmo, ki bi bila odlična popotnica za nadaljnje delo."

Eden od glavnih adutov Olimpije bo tudi Andraž Šporar. "Maribor je v velikem vzponu, predvsem na mednarodnem prizorišču. Gre za odlično moštvo, a tudi mi smo zelo dobri. Vsekakor nas čaka zanimiv in negotov derbi. Prepričan sem, da bo za zmago enega ali drugega moštva odločilen trenutek navdiha. V svojih vrstah imamo kar nekaj takšnih igralcev, ki lahko z eno potezo odločijo srečanje. Zelo se veselim igranja pred polnim Ljudskim vrtom. To me še dodatno motivira," pravi 20-letni napadalec kluba iz prestolnice.