© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.10.2014 15:38:49

Violam čestitati z zmago

Drago Wernig - TAKA

Ante Šimundža in Marcos Tavares sta strnila misli pred prvim večnim derbijem v novi sezoni.

Za Mariborčane ni počitka. Po napornem garanju v Nemčiji, kjer so se v ligi prvakov pomerili in remizirali s Schalkejem (1:1), so imeli le nekaj dni časa za regeneracijo, že jutri sledi nova zahtevna preizkušnja. V Ljudskem vrtu bo gostovala Olimpija, ki je v tej sezoni izgubila le enkrat, v preteklem krogu pa dobro formo potrdila z visoko zmago nad Koprom (4:0). A v taboru aktualnega prvaka so ne glede na vse prepričani, da bodo tri točke jutri zvečer ostale pod Kalvarijo.

"Priprave so v polnem teku. Analizirali smo nasprotnika, se pripravili kot na vsako tekmo, z maksimalno zbranostjo. Zavedamo se kvalitete gostov, smo pa mi tisti, ki smo najpomembnejši in razmišljamo le o sebi. Veseli spoznanje, da je s poškodovanimi vedno manj težav. Vprašljiva sta le nastopa Mejača in Stojanovića. Dopoldne bosta na zadnjem treningu opravila test in bomo videli, kako bo šlo. Morda bosta zraven oba ali vsaj eden izmed njiju," pravi trener Ante Šimundža, ki je na tekmo v ligi prvakov že pozabil: "Ne oziramo se več na Schalke, gledamo le naprej. Če bi razmišljali, da je delo opravljeno, ker smo v torek dobro igrali proti Schalkeju, bi bili v zmoti. Pomembna je prava miselnost in imeli jo bomo. Vsi vemo, da je pred nami derbi. Tekma, ki pomeni nekaj več. Želimo zmagati v tekmi, ko naši navijači praznujejo rojstni dan in jim na ta način čestitati ob njihovem jubileju. Naša obveza je, da prikažemo dobro igro, odigramo tekmo s popolno zbranostjo."

Eden od mariborskih adutov bo Marcos Tavares, ki je v preteklosti že ponagajal zmajem iz Ljubljane. "Vedno smo motivirani. Ekipa je zelo motivirana, skupaj s trenerjem smo se temeljito pripravili na derbi. Tekma je za nas zelo pomembna, vsi komaj čakamo, da se začne. Našim zvestim navijačem želimo ob njihovem prazniku čestitati na najlepši način, z zmago. Vse bomo naredili, da bo jutri vijol’čni dan," pravi Brazilec s slovenskim potnim listom in dodaja: "Kot vsi preostali v Ljudskem vrtu gostje ne bodo napadali. Zgodba bo podobna kot doslej, vajeni smo, da so nasprotniki proti nam obrambno usmerjeni. Derbiji so vedno nepredvidljivi, ne glede na položaj ekip na lestvici. Zavedamo se pomembnosti, zahtevnosti tekme. To pa ne spreminja naših namenov: zanimajo nas le tri točke."