© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
03.10.2014 12:36:21

Kek ne namerava razkriti zmagovite formule

Grega Wernig

Matjaž Kek in njegovi varovanci so bili 120 sekund oddaljeni od velike zmage v skupinskem delu lige Europa. Polna Kantrida je onemela v 91. minuti dvoboja, ko je Mbia zadel za končnih 2:2.

"Seveda nam je žal, da nismo zmagali. Še zlasti, ker se smo dobili gol v zadnjih trenutkih," je povedal mariborski strokovnjak, ki pa je na predstavo svoje ekipe ponosen: "V drugem polčasu smo odigrali vrhunsko. V prvem sem dobil občutek, da so moji igralci do Seville imeli preveliko spoštovanje, ki je zato prevladovala, tekmeci so bili zanesljivi pri podajah. Ko so fantje spoznali, da je na nasprotni strani povsem normalna ekipa, so začeli igrati. Veste, ko prisiliš Sevillo, da igra tako, kot je igrala v zadnje pol ure, to ni mala stvar, potem ste opravili pravi posel. Rijeka je igrala nogomet, s kombinatorno igro smo prišli do golov. Zmanjkalo nam je nekaj izkušenj, da bi dvoboj mirno pripeljali do konca, da bi si zagotovili zmago. Toda po drugi strani smo se po zaostanku, ki nas je vrgel iz ritma, sijajno odzvali. Ponosen sem na način, na katerega so se fantje postavili po robu top evropski ekipi."

Po prvem polčasu so Andaluzijci vodili z 1:0, v nadaljevanju pa so se Rečani predstavili v povsem drugačni podobi in bili vse do sodnikovega dodatka pred vrati raja. Kaj se je zgodilo s Kekovimi varovanci, kakšna je bila trenerjeva zmagovita formula, ki jo je razkril svojim varovancem? "Ni možnosti, da vam povem. To je, kot bi me vprašali, o čem se pogovarjam s soprogo. Osnovni namen je bil umiriti igralce, bili so malce preveč nervozni. Povišanih tonov ni bilo, ni bilo potrebe. Saj ste videli, kakšen je bil njihov odziv ..." je odvrnil Matjaž Kek.