© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2014 11:26:46

Ne smejo jim jih vzeti

Arsen Perić

Dvakrat 1:0 za šest točk. Takšna je domžalska računica po 180 minutah v novi sezoni, za drugo zmago je proti Celjanom zadel obetavni Rudi Vancaš Požeg. Šestič v prvoligaški druščini.

Dolgo je čakal, da se je znova vpisal med strelce. Vse od 17. novembra 2012, ko je bil uspešen v Stožicah. "Bilo je obdobje, ko sem bil zelo živčen, ker nisem prišel niti do priložnosti. Delal sem za ekipo in se boril po najboljših močeh. Rezultati so se izboljšali, sezono smo začeli odlično in v nedeljo je bil ves moj trud poplačan še z golom. Upam, da bom v takšnem slogu nadaljeval," je z zadovoljstvom v glasu dejal junak zmage nad Celjem Rudi Vancaš Požeg.

"Za nami je zelo pomembna in hkrati težka tekma, saj smo se zavedali, da nas zmaga pelje proti vrhu lestvice. Dogovorili smo se, da gremo od uvodne prvenstvene preizkušnje na polno, da ne smemo popuščati in da moramo redno zbirati točke. Igrišče je bilo zelo zahtevno, veliko je bilo vode in težko je bilo razviti igro. Vseh devetdeset minut smo garali, izkoristili svojo priložnost in z moštveno igro zadržali minimalno prednost do konca," se je na dogajanja na razmočeni igralni površini ozrl 20-letni Belokranjec in razkril močnega domžalskega aduta: "Vzdušje v ekipi je odlično. Vsi igralci se med seboj družimo, tudi strokovno vodstvo večkrat poskrbi, da prosti čas prebijemo skupaj. Postali smo kot ena velika družina, in to se pozna tudi na igrišču, saj se vseskozi spodbujamo med seboj."

S šestimi točkami je pričakovanje novih izzivov kakopak lažje. "Za nami je idealen začetek sezone, s katerim pa se ne smemo zadovoljiti. Še naprej moramo garati, zbirati točke in ohranjati stik z vrhom lestvice. Ko si pri vrhu, je veliko lažje igrati, kot če ga loviš, tako kot smo ga v spomladanskem delu pretekle sezone," pravi Rudi Vancaš Požeg, ki upa, da bo stadion ob Kamniški Bistrici postal neosvojljiva trdnjava.

Sodeč po videnem na odprtju prvenstva se zdi miselnost varovancev trenerja Luke Elsnerja pravšnja. "Na treningih je strokovno vodstvo vseskozi poudarjalo, da nam na našem igrišču nihče ne sme vzeti točk. Potrudili se bomo Športni park narediti nepremagljiv in imeti najboljši izkupiček na domačem igrišču v ligi."

Domžalčane naslednji dvoboj čaka v petek, ko bo na nasprotni strani ekipa, ki se prav tako lahko pohvali s stoodstotnim izkupičkom. Udarili se bodo z Zavrčem, toda ne v Halozah, kjer gradijo novo tribuno, ampak na Ptuju.