© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
15.09.2015 08:07:59

Od trgovine do premier lige (video)

Reuters

West Ham velja za enega izmed najprijetnejših presenečenj začetka angleškega prvenstva.

Kovači so v uvodnih petih nastopih trikrat zmagali in z devetimi točkami na lestvici zasedajo peto mesto. Ob tem je treba omeniti, da so do dveh od teh zmag prišli na tujem, slavili so na težkih gostovanjih pri Arsenalu (2:0) in Liverpoolu (3:0). Tretjo pa so vknjižili sinoči, ko so bili prvič uspešni še na svojem igrišču, z 2:0 so bili boljši od Newcastla.

Med tistimi, ki imajo največ zaslug za dober začetek londonskega kluba, pa je novinec v moštvu Dimitri Payet. Osemindvajsetletni vezist se je po igranju za Nantes, St. Etienne, Lille in Marseille odločil preizkusiti v tujini, West Ham pa je Marseillu zanj odštel 15 milijonov evrov.

Občasni francoski reprezentant je sinoči v dvoboju z Newcastlom dosegel oba zadetka, kar pomeni, da ima po petih krogih na svojem računu že tri, ob tem ima še eno asistenco. Vendar pa Payetu ni šlo vselej tako dobro v življenju.

V mlajših letih je veljal za precej samosvojega in trmastega fanta, tako da so ga mnogi označili za težavnega, zaradi česar je močno trpela tudi njegova kariera. Pri tem, da se je umiril in postal "boljši človek", pa mu je pomagala tudi zanimiva izkušnja z začetka kariere.

Pred desetimi leti, ko je bil član Nantesa, je kljub temu, da je veljal za zelo nadarjenega, ob igranju nogometa opravljal še eno službo.

Denar si je namreč služil z delom v trgovini, kjer je prodajal oblačila. S tem je poslal zelo poučno sporočilo vsem, in sicer, da se ne sme nikoli obupati.

Z vztrajnostjo in zagnanostjo se človeku lahko izpolnijo želje, ki se včasih zdijo neuresničljive. Podobno je tudi s Payetom, ki je trenutno eden izmed najbolj vročih nogometašev angleškega prvenstva.