© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
14.09.2015 15:45:16

Še dobro, da ni igral proti Sloveniji (video)

vszi

V estonski nogometni ligi so bili priča vrhunskemu voleju in posledično enkratnemu zadetku.

Ste že slišali za klub po imenu Viljandi Jalgpalliklubi Tulevik? Bržčas ne. In zagotovo niste edini. A po zaslugi nogometaša, ki si kruh služi pri tem estonskem prvoligašu, se glas o leta 1912 ustanovljenem kolektivu zdaj širi po vsem svetu. Raido Roman, vezist kluba iz Viljandija, je namreč zabil osupljiv zadetek, kakršnih v nogometu roko na srce ne vidimo velikokrat. Doseči gol iz voleja ni jasno nič takšnega, kar se ne bi dogajalo, toda Romanov dosežek vendarle sodi v rubriko "redko videno".

Zgodilo se je na tekmi med kluboma Viljandi Jalgpalliklubi Tulevik in Tammeka, v 71. minuti je Roman postregel z mojstrovino, ki je imela še toliko večjo težo, ker je z njo odločil zmagovalca – njegov klub je slavil s 3:2. In dosegel eno bolj pomembnih zmag v bitki za obstanek, v katero je sicer vpleten tudi njegov tokratni krvnik.

Ob tem si ne moremo kaj, da ne bi dodali: še dobro, da Romana pred dnevi ni bilo v Ljudskem vrtu, kjer se je Estonija merila s Slovenijo in po zaslugi Roberta Berića izgubila z 0:1 ...