© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
14.09.2015 10:00:27

Tudi zlata generacija priskočila na pomoč Miši (foto)

Marko Vavpotič

Na stadionu v Novi Gorici so se včeraj zbrali številni znani in legendarni slovenski nogometni obrazi ter se za dober namen med seboj pomerili na zelenici.

Osrednja tekma včerajšnjega dobrodelnega dogodka v Novi Gorici je bila tista med zlato generacijo slovenske reprezentance in zlato generacijo mariborskega prvoligaša.

V pravem spektaklu so pokazali nekaj pravih mojstrovin in kljub letom dokazali, da znajo še zmeraj na noge dvigniti občinstvo. Reprezentančne barve so med drugim branili Mile Aćimović, Aleš Čeh, Sebastjan Cimerotič, Mladen Rudonja in Milan Osterc, poveljeval jim je Srečko Katanec, vijoličasti dres pa so spet oblekli Ante Šimundža, Marinko Galić, Kliton Bozgo, Amir Karić in Muamer Vugdalić. Slednje je s klopi vodil Bojan Prašnikar.

Toda glavna zvezda dogodka je bila mala Miša Prelog, za spektakel pa sta poskrbela njena starša Maja in Aleš, ki jima je z veliko truda in vztrajnosti le uspelo združiti legendarne nogometaše s slovenskih zelenic. Ves zbrani denar bosta namenila njenim terapijam, s pomočjo katerih bo lahko shodila. "Prireditev je uspela, morda sem si želel kakšnega gledalca več, so pa lahko tisti, ki so bili prisotni, zelo uživali. Hvala vsem, ki so mi pomagali. Brez njih mi ne bi uspelo. Vidimo se drugo leto," je po koncu prireditve povedal oče Aleš.