© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
14.09.2015 15:33:35

120 milijonov za Müllerja?

vszi

Med poletnim prestopnim rokom je bilo veliko govora o tem, da naj bi nemški zvezdnik, igralec Bayerna, Thomas Müller odšel v Manchester United. Kluba se (glede cene ali pa glede česa drugega) na koncu nista dogovorila.

Cel čas se je ugibalo, koliko je Müller, ki naj bi z Bavarci podpisal novo, dolgoročno, pogodbo, vreden za trenerja Uniteda Louisa van Gaala. Zdaj naj bi neimenovan, vendar zanesljiv vir iz vrst nemškega prvaka nemškim medijem razkril vsoto, ki so jo bili Angleži pripravljeni plačati za Müllerja.
Manchester United naj bi za Bayernovega vezista ponudil kar 120 milijonov evrov odškodnine. Müller naj bi potem z rdečimi vragi podpisal pogodbo do konca sezone 2019/20, na leto pa naj bi imel neto plačo 12,5 milijona evrov. Če bi se prestop uresničil, bi Müller postal najdražji nogometaš vseh časov.

Toda pri Bayernu imajo bombic iz angleških klubov dovolj in so se odločili, da bodo 26-letnega Müllerja dolgoročno vezali za klub. Sedanja pogodba se mu izteče poleti 2019, Bavarci pa bi želeli, da se veže še za dlje časa. Vsekakor ima v tem trenutku Müller vsaj zelo dobro pogajalsko izhodišče za novo pogodbo.