© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
20.02.2015 12:13:58

Huligani poškodovali skoraj 400 let star vodnjak (fotogalerija)

vszi

Obračun v šestnajstini finala lige Europa med Romo in Feyenoordom je imel sramotno "predigro".

Navijači oziroma bolje rečeno huligani nizozemskega velikana so namreč že v sredo zvečer pripotovali v Rim, nato pa pijani pustošili po mestu. Vandali so lomili in uničevali vse kar jim je prišlo pod roko, večkrat so se se tudi spopadli z italijansko policijo. 

Feyenoordovi navijači so poškodovali tudi eno večjih rimskih znamenitosti, vodnjak "Fontana della Barcaccia", ki v Rimu stoji že vse od leta 1629. 

feyenoord11
vszi

Dejanja nizozemskih huliganov je ostro obsodil tudi župan Rima Ignazio Marino, ki je na twitterju napisal: "Rim je zlomljen in ranjen zaradi tega. Smo v kontaktu z organi pregona in nizozemskim ambasadorjem. Ne bo se končalo tukaj! Protestiral sem in zahteval pojasnila tistih, ki so zadolženi za javni red v mestu. Barcaccia, ki je bila pred kratkim restavrirana, je poškodovana. Takšno nasilje je nedopustno in meščani Rima ne bodo tisti, ki bodo plačali za škodo!"

feyenoord19
vszi

Oglasili so se tudi predstavniki Feyenoorda, natančenje generalni direktor Eric Gudde. "Kar se je zgodilo v Rimu je obžalovanja vredno. Rad bi poudaril, da se Feyenoord od teh dogodkov distancira in jih obsoja. Kadar obiščeš kakšno mesto, moraš pustiti vse tako, kot si našel," je dejal Gudde, ki pa misli, da Nizozemci zaradi neprijetnih dogodkov ne bodo kaznovani: "Mi smo odgovorni za navijače, ki so na tribunah, za tiste, ki so registrirani in ki so se na stadionu primerno obnašali. Ampak v Rimu je bilo tudi 600 navijačev brez vstopnic. So oni odgovorni za škodo ali tisti, ki so registrirani pri Feyenoordu? Sam mislim, da bodo prej kot mi kaznovana Roma, saj so njeni navijači metali dimne bombe."