© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
19.02.2015 17:15:15

Lahko jo nataknete le na mačko

Tottenham se nedvomno uvršča v širši krog favoritov za zmago v ligi Europa, Nacer Chadli pa je pred tekmo s Fiorentino razkril, kako so igralci skušali pretentati natančne GPS naprave za merjenje pripravljenosti.

Trener Mauricio Pochettino velja za trenerja, ki je izjemno strog predvsem, ko beseda nanese na fizično pripravljenost njegovih varovancev. Angleško prvenstvo je prav v tem elementu eno najbolj zahtevnih na svetu, če k temu prištejemo še zgoščen ritem tekem in nastopanje v evropskih tekmovanjih, potem je jasno, da ni prostora za šibke nogometaše.

Tako so se pri Tottenhamu odločili, da bodo bolj kot kjer koli drugje opazovali pripravljenost nogometašev s pomočjo GPS naprav. "Ti merijo, ali so igralci utrujeni, koliko pretečejo, praktično vse, kar mora trener vedeti o nas. Pred sezono nam je rekel, da moramo biti odlično pripravljeni," je zaupal Nacer Chadli, ki je v smehu dodal, da jih trenerji ne želijo ubiti, temveč zgolj okrepiti. "Nikakor ne moreš pretentati teh naprav, ne moreš biti len in upati, da jo boš dobro odnesel. Lahko pa napravo natakneš na mačko, to sem že poskusil," je v smehu dodal Chadli.