© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
19.02.2015 11:56:45

Kekova lekcija odvrnila Rejo

Reuters

Na klop Hajduka bo sedel nekdanji trener celjskega prvoligaša.

Ugibanj o vrnitvi Edyja Reje na klop Hajduka je vendarle konec. Vse skupaj je trajalo dolgo, predolgo, razpletlo pa se je tako, da so morali Splitčani iskati novega naslednika Igorja Tudorja. Italijanskega strokovnjaka slovenskih korenin ne bo znova na Poljud.


V sredo popoldne se je sicer s predsednikom kluba Marinom Brbićem in športnim direktorjem Goranom Vučevićem dogovoril o vseh pogojih sodelovanja, toda potem si je vzel še nekaj dodatnega časa za razmislek.

Menda do ponedeljka, vmes si je ogledal še jadranski derbi na Kantridi, ki so ga prepričljivo dobili varovanci trenerja Matjaža Keka. Morda je odločitev prestavil ravno zato, ker se je bal tega, kar je videl v sredinem zgodnjem večeru. 

Lekcijo, ki so jo nekdanji selektor slovenske reprezentance in njegova ekipa odčitali tekmecem iz mesta pod Marijanom. Dvoboj je vnovič razkril, da je Hajduk trenutno precej skromna ekipa, za katero so odmevni dosežki oddaljeni svetlobna leta, ob čemur se je Edy Reja gotovo še dodatno zamislil o tem, ali bi nova dalmatinska zgodba sploh imela pravi smisel. 

Ker zavlačevanje ni ustrezalo nikomur, so se v Splitu odločili presekati gordijski vozel. Edyju Reji so poslali jasno sporočilo, da so se obrnili proti drugemu kandidatu, našli so ga v domačem zelo izkušenem strokovnjaku. 

V 76-letnemu Stanku Poklepoviću, ki je v preteklosti Hajudk vodil že večkrat, v sezoni 1997/98 pa je sedel tudi na klopi celjskega prvoligaša, ki je takrat nastopal z imenom Publikum.