© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.02.2015 15:10:24

Rooney se je opravičil za teatralni padec (video)

Reuters

Zvezdnik Manchester Uniteda Wayne Rooney je na nekoliko nešporten način prišel do zadetka v tekmi pokala FA proti Prestonu, a se je že opravičil.

Manchester United se je v nadaljevanje pokala FA prebil prek tretjeligaša Prestona, izid je bil 3:1, zadnji gol je z bele točke dosegel Rooney. A prekrška, po katerem je sodnik pokazal nanjo, po mnenju številnih navijačev ni bilo, zato je Rooney že postal tarča kritik na družbenih omrežjih. Rooney je v sporni akciji padel na robu kazenskega prostora, potem ko je vratar z drsečim startom skušal izbiti žogo pred njim, a med njima naj ne bi bilo nobenega dotika, angleškemu zvezdniku očitajo tisti, ki menijo, da je goljufal.


Kot kaže, je tudi sam priznal, da je bilo dogajanje sporno. "Po tekmi mi je Rooney dejal: oprosti, to je bila moja priložnost, da dobim enajstmetrovko. Moral sem jo izkoristiti," je Stuckmann časniku Sun pojasnil, kaj se je dogajalo po tekmi in dodal, da je sodnik nasedel zaradi slave Uniteda in Rooneyja. "Rekel sem mu: ni bilo enajstmetrovke. In prepričan sem, da na drugi strani igrišča ne bi zapiskal, če bi prišlo do enakega dogodka pred vratarjem Uniteda."

Ima pa Rooney zagovornika v selektorju Anglije Royu Hodgsonu, ki je tekmo analiziral za BBC in dejal, da po njegovem mnenju ni šlo za goljufijo, temveč se je skušal umakniti vratarju in skočiti prek njegovih nog.