© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
18.02.2015 12:40:11

Aćimović: Kot bi stal pred zidom

Nikola Miljković

Športni direktor Olimpije je s trenutno podobo zeleno-bele ekipe zelo zadovoljen in poudarja, da v zmajevem gnezdu komaj čakajo na začetek drugega dela prvenstva, v katerem je osnovni cilj zagotoviti si nastop na mednarodnem prizorišču. Pogovori z Green Dragonsi do zdaj niso dosegli namena.

Po krajših pripravah v Rovinju so zmaji znova v prestolnici. »Bivanje v Istri je vsekakor doseglo namen. O tem ni niti najmanjšega dvoma. Na voljo smo imeli zares odlične pogoje, svoje je dodalo še vreme in seveda smo si prizadevali, da bi takšne razmere čim bolje unovčili,« pravi Mile Aćimović in razkriva, da bodo Darko Karapetrović in njegovi varovanci zdaj do začetka nadaljevanja prvenstva vadili v domačem okolju. Danes jih čaka tudi naslednja v nizu prijateljskih preizkušenj, v Kidričevem se bodo pomerili z Aluminijem, nadvse dejavni bodo tudi ob koncu tedna, ko bodo merili moči najprej s Triglavom in nato še s Šenčurjem.

acimovic ap
Arsen Perić

Jesenska zaloga je takšna, da za uresničitev želenega cilja nujno potrebujemo čim več točk. Osnovni cilj je zagotoviti si nastop na mednarodnem prizorišču, a tudi naslovu prvaka se še nismo odrekli.

Športni direktor ekipo vseskozi spremlja, z videnim je zadovoljen. »Zelo zadovoljen. Podoba je obetavna, novi igralci so se dobro vključili, prav tako veseli spoznanje o delovni vnemi fantov. Vsi se trudijo po najboljših močeh in ne morem se znebiti občutka, da komaj čakajo, da se bo prvenstvo naposled nadaljevalo. A saj to čakamo vsi, mar ne? Toda kaj hočemo, vodstvo tekmovanja se je odločilo za prestavitev in temu se je pač treba prilagoditi.«

Dunajski polom je medtem bržčas pozabljen. »Skupaj z igralci smo si pogledali posnetek in analizirali napake ter skušali najti rešitve, da se nam ne bi več ponavljale. Menim, da se je ekipa dobro odzvala, zavedala se je svoje odgovornosti, toda vsekakor je že čas, da pod to tekmo, ki je dobro opozorilo, potegnemo črto. Zgodilo se je, iz tega se moramo kaj naučiti in gremo naprej, popolnoma jasno pa je, da je bistvo vsega pristop. Vedno in povsod mora biti na najvišji ravni,« je povedal Mile Aćimović.

S Poljaki smo imeli dogovorjen sestanek v torek ob 11. uri, ampak se niso oglasili. V vsakem trenutku se lahko kaj spremeni, medtem Boban redno vadi z ekipo.

Pred prestavitvijo začetka drugega dela sezone so zeleno-belim misli uhajale proti večnemu derbiju, po novem razporedu bodo pomlad začeli ob Kamniški Bistrici, kjer se bodo udarili z zadnjeuvrščeno ekipo. »Osredotočeni smo le na tekmo z Radomljami, drugo nas ne sme zanimati. Seveda moramo sprejeti vlogo favorita, to je razumljivo, ampak treba jo bo potrditi na igrišču. Znova bom omenil pristop. V niti enem trenutku ne sme biti vprašljiv, v nasprotnem primeru se nam lahko pripeti, kar se nam je na zadnjih dveh jesenskih preizkušnjah. Tega si ne smemo privoščiti, šele po uvodnem dvoboju bomo začeli razmišljati o drugih stvareh.« Mar to velja tudi za večni derbi? »Da, tudi. Za nas je zdaj derbi obračun z Radomljami. Osredotočeni moramo ostati zgolj in samo na spomladansko premiero. O čem drugem se ne bomo pogovarjali. Tudi o Mariboru se bomo šele takrat, ko bo prišel čas za to,« je odločen nekdanji reprezentant. »Sicer pa je dejstvo, da bo za nas vsaka tekma derbi. Igrali jih bomo iz tedna v teden, vsaka preizkušnja bo za nas izjemnega pomena. Jesenska zaloga je takšna, da za uresničitev želenega cilja nujno potrebujemo čim več točk. Osnovni cilj je zagotoviti si nastop na mednarodnem prizorišču, a tudi naslovu prvaka se še nismo odrekli,« je pristavil športni direktor ljubljanskega prvoligaša. 

dragons ap
Arsen Perić

Dokaj pereča tema ostaja status Bobana Jovića, ki bo v naslednji sezoni igral v dresu Wisle iz Krakova. »S Poljaki smo imeli dogovorjen sestanek v torek ob 11. uri, ampak se niso oglasili. V vsakem trenutku se lahko kaj spremeni, medtem Boban redno vadi z ekipo. Prav tako kot Matija Škarabot, ki bi si lahko med zimskim premorom poiskal nov klub, vendar si ga ni.« 


Še veliko bolj pereča tema je bojkot domačih tekem Green Dragonsov. Se na tem področju kaj dogaja? Bi se utegnil zgoditi podpis »mirovnega sporazuma«? »Osebno sem se pri tem zelo angažiral, nekajkrat smo se pogovarjali, toda pogosto imam občutek, da smo pred zidom, ki ga ne moreš premakniti. Kljub temu upam, da bomo našli rešitev in dosegli dogovor o njihovi vrnitvi v Stožice,« je odvrnil Mile Aćimović, ki je v nedeljo dopolnil 38 let.