© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
18.02.2015 08:52:01

Navijači Chelseaja so se spravili na temnopoltega Parižana (video)

vszi

Sinoči sta se v prvi tekmi osmine finala lige prvakov PSG in Chelsea razšla z izidom 1:1.

S tem rezultatom so si Angleži priigrali odlično izhodišče pred povratnim srečanjem na njihovem Stamford Brdigeu

Vendar pa so veliko več pozornosti od londonskih nogometašev (spet) pritegnili njihovi navijači. Skoraj neverjetne scene pa je zabeležila tudi kamera. 

Čeprav se odgovorni v nogometu trudijo, da bi izkoreninili rasizem iz tega športa, jim to nikakor ne uspeva. V priloženem posnetku si namreč lahko ogledate, kako pred dvobojem na stadionu Parc des Princes navijači Chelseaja na metro niso spustili temnopoltega potnika. Vstop so mu preprečili tako, da so ga nekajkrat odrinili z vlaka. 

Po tem dogodku so začeli peti "We're racist, we're racist, and that's the way we like it", kar v prostem prevodu pomeni "Smo racisti, ker nam je tako všeč"

Nekaj ur pozneje so se oglasili tudi iz londonskega kluba, ki se bo zaradi tega spet znašel pod Uefino preiskavo. "Takšno obnašanje je odvratno in ne spada v nogomet in družbo. Podprli bomo kriminalni pregon zoper tiste, ki so sodelovali v njem. Če bo ugotovljeno, da so med njimi lastniki sezonskih vstopnic, bo klub proti njim najstrožje ukrepal," je dejal Chelseajev predstavnik za stike z javnostmi.

"Človek je bil šokiran in najbrž sploh ni vedel, kdo so bili ljudje na metroju. Še enkrat je skušal vstopiti, a so ga vnovič odrinili. Slišal sem, ko sta se dva očividca pogovarjala, da ne moreta verjeti, kaj se dogaja in da je vse skupaj preprosto noro," je razlagal Paul Nolan, ki je dogajanje posnel.