© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.02.2015 08:24:41

Abidal bo pomagal Grkom

Nekdanji francoski nogometni zvezdnik Eric Abidal bo kmalu prevzel novo vlogo.

V grškem Olympiakosu so potrdili, da bo 35-letni Francoz, ki je največji del kariere preživel pri Barceloni, skrbel za mednarodni marketing v klubu. O tem, da bodo Abidalu namenili pomembno vlogo v vodilnih strukturah kluba, so že poročali grški mediji, zdaj pa so novico potrdili tudi v pirejskem klubu. "Pričakujemo, da bo Abidal pomagal pri mednarodni prepoznavnosti našega kluba," so sporočili v Pireju.

Abidal se je uspešno vrnil na igrišča po presaditvi jeter, potem ko so mu pred leti najprej diagnosticirali tumor na tem organu, pozneje pa so ga morali operirati. A pri Barceloni po letu 2013 ni več dobil priložnosti, zato se je pred lansko sezono dogovoril za dvoletno pogodbo v Pireju. Za Olympiacos je odigral 15 tekem, zdaj pa bo kariero nadaljeval v drugačni vlogi.

V klubu so še sporočili, da bodo v naslednjih dneh podrobneje predstavili, kakšne delovne naloge bo imel Abidal odslej, med drugim pa naj bi skrbel tudi za Olympiakosovo akademijo mladih igralcev in njene povezave z drugimi takšnimi nogometnimi šolami po Evropi.

Nogometaš, ki ima v bogati karieri tudi 67 nastopov za francosko izbrano vrsto, je leta 2011 le dva meseca potem, ko so odkrili, da ima tumor na jetrih, odigral finale lige prvakov za Barcelono, leto pozneje pa je kljub vsemu moral na operacijo, v kateri so mu jetra presadili.