© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
12.12.2014 10:52:23

Qarabag 'okraden' proti Interju? (video)

vszi

Iz skupine F lige Europa sta se v nadaljevanje tekmovanja uvrstila Inter in Dnipro. Kaj lahko pa bi se zgodilo, da bi namesto Ukrajincev napredoval azerbajdžanski predstavnik Qarabag.

Dnipro je na svojem igrišču minimalno (1:0) premagal St. Etienne. Vendar pa je o njegovi uvrstitvi v šestnajstino finala odločil rezultat dvoboja med Qarabagom in Interjem. Modro-črni so si že pred časom zagotovili prvo mesto v skupini, Preostali trije klubi pa so bili v igri za drugo mesto. Zaradi zmage Dnipra bi Qarabagu drugo mesto prinesla sinočnja zmaga. Ker se je srečanje končalo brez zmagovalca, so napredovali Ukrajinci.

Res je, da je bil končni izid (dolgočasnega) dvoboja v Bakuju 0:0, a se vseeno ni končal brez zadetkov. Domačini so namreč v četrti minuti sodnikovega podaljška zadeli Interjevo mrežo. Na stadionu je zavladalo nepopisno veselje, ki pa na žalost domačinov ni trajalo dolgo. Še več, nekaj trenutkov pozneje se je spremenilo v veliko razočaranje, celo jezo in bes. 

Glavni sodnik Čeh Miroslav Zelinka je zadetek razveljavil. Nikomur na stadionu (razen delivcu pravice seveda) ni bilo jasno, zakaj je to storil. Uradna razlaga je nedovoljen položaj, ki pa ga je videl samo on. "Ogledal sem si dva posnetka, gol je bil povsem regularen. Na poti proti mreži je žoga zadela gostujočega igralca. Sodnikova odločitev nas je močno presenetila. Mislim, da je bila precej tvegana. Vendar ne moremo ničesar narediti. Po tekmi mi je igralec Interja povedal, da ga je zadela žoga. Bolje bi bilo, da bi to povedal sodniku," je bil po srečanju razočaran trener domače ekipe Gurban Gurbanov, ki je še pristavil, da je v nogometu pač tako. 

Oglejte si posnetek in presodite, ali je bila sodniška odločitev pravilna. Akcija se začne pri 1:27 minute.