© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
07.11.2014 08:45:19

Ibraimi: Če tako pravi Hazard

Gregor Katič

Nastop Agima Ibraimija proti Chelseaju je bil zaradi bolezni vprašljiv do zadnjega trenutka. Ker si je neizmerno želel igrati in pomagati ekipi, je predčasno prekinil zdravljenje z antibiotiki.

Takšnega spektakla nikakor ni hotel izpustiti. Tudi za ceno trpljenja, ki se mu je bilo po dnevih brez treningov nemogoče izogniti.



Naposled se je razpletlo po sanjskem scenariju. Z veličastnim večerom, ki ga je v zelo veliki meri zaznamoval tudi makedonski reprezentant. V peti minuti nadaljevanja je z velemojstrskim strelom, s filigransko natančnostjo premagal Petra Čecha. Za vodstvo vijoličastih in delirij pod Kalvarijo. Za večer, ki nikoli ne bo pozabljen.

"Razpadam kot šumeča tableta," je svoje počutje v poznem sredinem večeru smehljaje pojasnil virtuoz iz Tetova. S prehlajenim glasom ob skoraj nenehnem kašlju bolezni ni mogel prikriti, a prav tako ne zadovoljstva, ker je bil za njim tako uspešen dan, o katerem bo pripovedoval svojim naslednikom. Zelo si je želel zatresti mrežo londonskega velikana in tudi na ta način pozabiti trenutek, ko je na Stamford Bridgeu z bele točke zatresel levo vratnico. Želja je bila tako velika, da je bil pripravljen na kocko postaviti tudi svoje zdravje.

"Vitamini, ogromno vitaminov. Na ta način sem si skušal povrniti energijo, dodatno moč mi je dajala spodbuda soigralcev. Preprosto sem hotel biti del ekipe, želel sem pomagati, se žrtvovati za uspeh ekipe. Na igrišču bom vedno dal vse od sebe. Tudi bolan," je pojasnil Agim Ibraimi.

DOPINŠKA KONTROLA? BREZ PROBLEMA!
Najbrž je še dobro, da mu ni bilo treba na dopinško kontrolo. "Prosim? Ni bilo nedovoljenih sredstev, nikakor ne. Zagotovo bi šel skozi. Brez problema, o tem ni niti najmanjšega dvoma," se je nasmejal po tekmi, o kateri govori velik del nogometne Evrope.

"Hja, saj je govoril tudi pred nekaj več kot dvema tednoma, ko smo dobili kar šest golov. Zdaj se je vse skupaj na srečo obrnilo v drugo stran, zdaj smo pozitivno presenetili. V Londonu rezultat sicer ni bil realen, a to je vendarle edino, kar šteje. Vedno znova poudarjam, da ti nogomet vrne, kolikor vložiš. Tokrat smo bili zbrani, disciplinirani, dosledno smo izpolnjevali trenerjeve naloge. Vsi smo bili na primerni ravni, Handanović je bil na vrhunski. Res smo veseli, da smo osvojili točko proti enemu od favoritov za končno zmagoslavje v ligi prvakov."

ČE TAKO PRAVI HAZARD
Dvoboj je bil prava paša za oči. En sam užitek. "Res je bila vrhunska tekma, takšni so bili tudi naši navijači. Z njimi smo v Ljudskem vrtu zelo nevarni za vsakega. So naš dvanajsti igralec, dajo nam krila."

agim ibraimi
Drago Wernig - TAKA

Hazarda občudujem. Po Ronaldu in Messiju je eden od najboljših igralcev na svetu. Če tako pravi on, je to zares pohvala.


Poslastica je bil tudi gol Agima Ibraimija, ki nedvomno spada v kategorijo najlepših v tem krogu. "To vsak dan vadimo na treningu, vedno znova izpopolnjujem udarec," je pristavil makedonski reprezentant. Medtem ko se je pogovarjal s sedmo silo, je iz slačilnice prišel tudi Eden Hazard. Za izjave ni bil razpoložen, a se je zaustavil pri mariborskem strelcu. "Čudovit gol," mu je dejal in ga potrepljal po rami.

"Občudujem ga. Po Ronaldu in Messiju je eden od najboljših igralcev na svetu. Če tako pravi on, je to zares pohvala," se je odzval Agim Ibraimi, ki se noče obremenjevati s priložnostjo Luke Zahovića za vodstvo z 2:0. Prav tako kot ne soigralci. "Ne razmišljamo preveč o tem. Če bi izgubili, bi bilo bržčas drugače. Žal Luka tokrat ni zadel, a bo na kakšni drugi tekmi. Je vrhunski igralec, ki bo nekoč zaigral za veliki evropski klub."

Mariborčani že dolgo niso zablesteli tako kot v sredo, navijači so upravičeno navdušeni, a hkrati pričakujejo, da bodo njihovi ljubljenci takšno podobo kazali tudi na domačem prizorišču. "Mi smo glavni. Smo dobri ali slabi. Tokrat smo odigrali vrhunsko, a če v nedeljo ne bomo na primerni ravni, bomo spet slabi. Tako je pač v nogometu. Bistvo je v pristopu. Vsekakor moramo preklopiti in doma igrati kot v ligi prvakov, ki nam resda pobere ogromno moči, toda prvenstvo je prioriteta. Tega v niti enem trenutku ne smemo zanemariti," je še povedal Agim Ibraimi.

V četrtkovem dopoldnevu smo ga pričakovali na regeneracijskem treningu, vendar ni vadil s soigralci. Namesto v Ljudski vrt se je odpravil na pregled pljuč v bolnišnico. Uradnih informacij o tem, kaj je razkril, nismo dobili, zato pa namig, da na srečo naj ne bi bilo nič dramatičnega, vendar previdnost kljub temu kakopak nikoli ni odveč.

Pred makedonskim reprezentantom je menda znova nekaj dni počitka, na nedeljskem gostovanju na Portovalu Ante Šimundža na njegove usluge skoraj gotovo ne bo mogel računati.