© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
25.07.2014 00:33:37

Čech ali Courtois? Kar oba!

Reuters

Chelsea ima na plačilnem seznamu dva vratarja, ki spadata med najboljše na svetu. In z obema se bo podal v novo sezono, je potrdil trener kluba Jose Mourinho.

Na prijateljskem obračunu v Celovcu, kjer je Chelsea remiziral z WAC-om (1:1), je gol Londončanov branil izkušeni Petr Čech, ki pa niti po naključju še nima zagotovljene številke ena. Thibaut Courtois bo jasno naredil vse, da bo reprezentanta Češke spravil na klop, čeprav ga v zadnjih desetih letih ni bilo junaka, ki bi mu to uspelo.

Toda hkrati drži, da se Čech še nikdar ni boril s tako kvalitetnim vratarjem, kot je mladi Belgijec. "Moj vratarski položaj pred novo sezono je fantastičen. To, da imam Čecha in Courtoisa, pomeni, da imam najboljšega mladega vratarja na svetu in enega od treh, petih najbolj izkušenih čuvajev mreže. Zame in za Chelsea je to popolno," se z vratarsko dilemo ne obremenjuje Jose Mourinho, ki očitno noče niti pomisliti na to, da bi koga od obeh prodal. "Morda nekdo od obeh ne bo zadovoljen, toda navijači bodo srečni in oni so pomembnejši od igralcev. Ponavljam, sem zadovoljen s tem, kar imam. Tudi zaradi tega, ker bomo v težavah, če ne bomo imeli kvalitetnih nogometašev. Sem plačan za to, da sprejemam odločitve, a sem, kot rečeno, srečen s tem, kakšna je moja izbira pri vratarjih."

Medtem ko se Čech bliža 500. nastopu za Chelsea, 22-letni Courtois za Chelsea od leta 2011 ni odigral še niti ene tekme. Je pa res, da je zadnja tri leta blestel v Atleticu, s katerim je bil v pretekli sezoni španski prvak, igral pa je tudi v finalu lige prvakov. Koga torej izbrati? To pač je dilema ...