© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
24.07.2014 22:14:35

Naslednja postaja Ljubljana

vszi

Tadej Trdina in soigralci iz avstrijskega prvoligaša WAC-a so se odlično upirali favoriziranim Londončanom, slednje je rdečice rešil šele najstnik iz Francije.

Šest minut pred koncem je bil 17-letni Jeremie Boga tisti, ki je poskrbel, da Chelsea ni doživel poraza, ki bi v britanski javnosti vsekakor odmeval. In ki bi ga mediji še toliko bolj obešali na veliki zvon, ker je Jose Mourinho v boj poslal tudi kar nekaj članov udarne enajsterice. Novinca Diega Costo in Cesca Fabregasa sicer ne, so pa zato recimo igrali John Terry, novinec Filipe Luis, Petr Čech, Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Mohamed Salah in še kdo bi se našel. Toda čeprav modri niso zmagali, se Mourinho ni razburjal. "Dosegli smo cilje, ki smo si jih postavili za to tekmo, zato sem zadovoljen. WAC nam je ponudil natanko to, kar smo pričakovali. Med tekmami treniramo, toda trenirati moramo tudi proti drugim klubom. Ti so več ali manj v boljšem stanju, toda v tem primeru je bila hitra igra, s katero je postregel WAC, za nas zelo koristna," je v Celovcu, kjer je bilo na tekmi skoraj 30 tisoč gledalcev, razpredal Mourinho.

V Ljubljani v nedeljo toliko obiskovalcev ne bo, a bodo Stožice skoraj zagotovo polne. Morda ne nabito polne, morda bo kakšen sedež ostal prazen, toda v vsakem primeru bo pogled na tribune največjega stadiona v državi nenavaden. Na Krki je bilo pred dnevi 300, morda 400 gledalcev, zdaj jih bo več kot 10 tisoč. In celo več, kolikor ima Olimpija sledilcev na svojem uradnem facebook profilu. To pove marsikaj, tudi to, koga bodo ljudje prišli gledat. Roko na srce: prej Chelsea kot Olimpijo. A zmaji so vseeno zadovoljni. Z vstopnicami bodo dobro zaslužili, če se bodo igralci izkazali tako, kot so se WAC-ovi, bo to enkratno tudi za samozavest zmajev.

"To bo izreden dogodek, ne le za naš klub, temveč tudi za mesto Ljubljana in celoten slovenski nogomet. Ne dogaja se ravno pogosto, da lahko gostimo tako eminentno ime, kot je Chelsea, ki zagotovo spada v kategorijo najboljših moštev na svetu. Zato upam, da bo prihajajoči spektakel v Stožicah velik motiv za naprej. Predvsem pa bi si želel večjega obiska na prvoligaških stadionih, saj menim, da naša Prva liga ni tako slaba, kot jo želijo nekateri prikazati," je misel o odmevni prijateljski tekmi navrgel legendarni Marko Elsner. V nedeljo bo dejaven tudi slednji, dobri dve uri pred začetkom glavnega dogodka se bodo namreč v Stožicah pomerili tudi veterani in legende Olimpije.
Aris Zarifović za zdaj ne sodi ne med ene ne med druge, bo pa verjetno kljub dvomom, ki so se začeli porajati pred dnevi, še naprej igral za Olimpijo. Po naših informacijah se je Primorec namreč s klubom dogovoril za podpis nove oziroma "modificirane" pogodbe, kar pa še vedno ne velja za Dejana Djermanovića, Elvisa Džafića in Matijo Škarabota. Ti tako ostajajo na stranskem tiru, in ne gre pričakovati, da jih bomo kmalu spet videli v zeleno-belem dresu. Če sploh še kdaj.