© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
24.07.2014 20:58:02

Freddy Adu v Jagodini

vszi

Nekdaj je veljal za enega največjih talentov na svetu, zdaj pa bo, kot vse kaže, svoje nogometne veščine kazal v srbskem prvenstvu.

Freddyja Aduja so pri štirinajstih letih v ZDA proglasili za novega Peleja, fanta, pred katerim je zares bleščeča prihodnost. Na eni izmed najbolj popularnih nogometnih igric na svetu, Football Manageru, je bil veliko let eden najboljših mladih nogometašev, zanj so slišali praktično vsi, ki so kdajkoli zaigrali to igrico.

Ko je odšel pri osemnajstih letih v Benfico, so vsi predvidevali, da bo tam dokončno razvil svoj talent, a to mu ni uspelo. Portugalski velikan, pri katerem Adu ni dobil prave priložnosti, ga je posojal okoli - Adu je igral kot posojen igralec za Monaco, Belenenses, Aris in Rizespor - toda nikjer Adu ni pokazal svojega talenta. Tudi v Philadelphii in Bahiji, kjer je igral po tem, ko mu je potekla pogodba z Benfico, ni bilo nič boljše. 

Pred dnevi je Adu odšel na Nizozemsko, kjer je bil na preizkušnji pri AZ Alkmaaru, kjer pa ni zadovoljil. Zdaj naj bi podpisal pogodbo s srbskim prvoligašem Jagodino. Adu se že nahaja v Srbiji, kjer si je ogledal klubske prostore, uradno pogodbo pa naj bi podpisal v prihodnjih dneh.