© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.07.2014 14:34:40

Derbi dan po koncu suspenza

Reuters

Prvi el clasico v novi sezoni bo na sporedu dan po tem, ko se bo Luisu Suarezu iztekla kazen zaradi grizenja na svetovnem prvenstvu.

Španci so izžrebali pare svojega državnega prvenstva za sezono 2014/15, aktualni prvak Atletico bo z Janom Oblakom na čelu lovoriko začel braniti pri mestnem tekmecu. Toda ne pri Realu, pač pa pri Rayu Vallecanu, kjer bo vse drugo kot zmaga čete Diega Simeoneja veliko presenečenje. Real bo v prvem krogu, ki bo 24. avgusta, doma gostil Cordobo, Barcelona se bo na svojem stadionu udarila z Elchejem. Villarreal, kjer igra Bojan Jokić, bo gostoval pri Levanteju.

Še kako zanimiv je tudi podatek, kdaj bo na sporedu prvi el clasico. Real in Barcelona bosta prvi derbi odigrala 26. oktobra v Madridu, ob tem pa velja dodati, da bo tekma dan po tem, ko se bo iztekel suspenz Luisu Suarezu zaradi tega, ker je na svetovnem prvenstvu ugriznil italijanskega branilca Giorgija Chiellinija. Če mu kazni seveda ne bodo skrajšali, potem ko se je potegnil tudi na CAS... Povratni derbi bo 22. marca 2015 na stadionu Camp Nou.

Pari prvega kroga španskega prvenstva: Sevilla - Valencia, Barcelona - Elche, Rayo Vallecano - Atletico Madrid, Eibar - Real Sociedad, Real Madrid - Cordoba, Celta - Getafe, Levante - Villarreal, Malaga - Athletic Bilbao, Almeria - Espanyol, Granada - Deportivo.