© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
24.07.2014 20:02:37

Želja Arsenala pobegnila v PSG

psg.fr

Reprezentant Slonokoščene obale, Serge Aurier, ki si ga je zelo želel v svojih vrstah videti Arsene Wenger, se je odločil, da kariero nadaljuje v Parizu.

Arsene Wenger je dobil še eno košarico. Potem ko se je zdelo, da enaindvajsetletnega Serga Aurierja od prestopa k Arsenalu loči le še podpis pogodbe, se je v boj za reprezentanta Slonokoščene obale vmešal tudi PSG in ga na koncu tudi dobil. 

PSG si je Aurierja od Toulusa izposodil do konca sezone, potem pa bo imel možnost, da ga tudi dokončno odkupi. "Serge Aurier, eden izmed najboljših mladih nogometašev na svetu, ki so ga lovili najboljši evropski klubi, se je odločil, da bo v naslednji sezoni blestel v Paris Saint-Germainu. Presrečni smo, da lahko tega mladega nogometaša pozdravimo v našem klubu," je na predstavitvi povedal predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi

"Zaigrati za PSG, skupaj z odličnimi igralci, ki jih ima ta klub, je res uresničitev mojih sanj. Dal bom vse od sebe, da pomagam klubu doseči svoje cilje. To poletje je zares fantastično, potem ko sem zaigral na svetovnem prvenstvu, sem zdaj podpisal še pogodbo z vrhunskim klubom. Rad bi se zahvalil vsem v klubu, ki so pokazali, da verjamejo vame," je bil ob predstavitvi ganjen Aurier. 

Dodajmo še, da je PSG naredil prostor v moštvu za Aurierja s tem, da je dosedanjega desnega bočnega branilca Christopha Jalleta prodal Lyonu. Jallet je z Lyonom podpisal triletno pogodbo, na predstavitvi pa je povedal: "Takoj, ko sem izvedel, da me želi Lyon, sem si želel prestopiti sem. Zelo sem vesel, da sem tukaj. To je zame nov izziv, želel sem si spremembe. V Parizu sem preživel lepa leta, vendar sem moral oditi drugam, kjer bom več igral. Zelo sem vesel, da sem se pridružil tej kvalitetni ekipi in upam, da bom prispeval svoj delež k odlični obrambi."