© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.07.2014 22:12:36

Pokalo bo, sposobni smo marsičesa

Drago Wernig-TAKA

Maribor slavi apaškega vezista, ki je z mojstrovino v izdihljajih prvega polčasa strl odpor žilavih Hercegovcev.

Dare Vršič je v dvoboju z Zrinjskim znova upravičil naziv mojstra prostih strelov. "Agim je preskočil žogo in mi dal vedeti, da naj jaz izvedem strel. Prepričan sem bil, da bom zadel, bil sem dovolj sproščen. Pogledal sem vratarja in udaril. Žoga je končala v mreži in začel sem slaviti nadvse pomemben gol. Odleglo mi je, saj smo zapravili nekaj priložnosti in nervoza se je malce že začela stopnjevati. Na srečo se je vse skupaj dobro izteklo in s prednostjo smo na odmor seveda odšli veliko bolj mirni," je v sredinem večeru z zadovoljstvom v glasu pripovedoval Dare Vršič. 

"Morali bi zmagati še z višjo razliko. Gostom smo dovolili eno samo priložnost na začetku srečanja, mi smo jih zapravili občutno preveč. Če se prav spomnim, smo imeli štiri stoodstotne, ki bi jih morali izkoristiti. Da, rezultat bi vsekakor moral biti višji, a najpomembnejše je, da smo napredovali in si zagotovili dodatne štiri preizkušnje na mednarodnem prizorišču. Zaradi tega smo seveda veseli, toda ni še konec, vse skupaj moramo še nadgraditi."

Najprej je na vrsti Maccabi"Ta dvoboj bo razkril, kako močni smo. Verjamem, da so možnosti izenačene oziroma so naše celo nekoliko večje. Prepričan sem namreč, da nam bo lažje kot proti Zrinjskemu, ker imamo z igranjem proti na papirju slabšim tekmecem kar nekaj težav. Verjamem, da nam lahko uspe. Motivacija bo seveda na najvišji ravni, stadion bo pokal po šivih, v takšnem ozračju smo sposobni marsičesa," je prepričan apaški vezist.

Željko Filipović je opravil svoj del naloge na sredini igrišča: "Zrinjski se je na obeh tekmah predstavil v dobri luči, ni nam bilo lahko, čeprav je po drugi strani res, da bi lahko slavili tudi z višjo razliko. Preveč priložnosti je ostalo neizkoriščenih. Seveda pa smo veseli, da imamo posameznike, ki lahko v vsakem trenutku odločijo zmagovalca, Dare je zadel v pravem trenutku. Kar zadeva našo igro, je bil načrt takšen, da se od prve minute ne zaletavamo v napad, ampak smo potrpežljivi in nato stopnjujemo ritem."