© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/eč
STA/eč
24.07.2014 22:41:57

Remi, a vseeno slovo

Grega Wernig

Gorica je na povratni tekmi z Moldejem remizirala, a se je vseeno poslovila od lige Europa. Norvežani naprej s skupnim izidom 5:2.

Novogoriški nogometaši so vse možnosti za napredovanje zapravili pred tednom dni, ko so v Skandinaviji visoko izgubili z 1:4. Po tem hudem porazu so se izbranci domačega trenerja Luigija Apollonija na povratni tekmi trudili po najboljših močeh, navkljub aktivni predstavi pa jim kaj več od neodločenega izida ni uspelo iztržiti.

GORICA - MOLDE 1:1 (0:0)
NOVA GORICA - Stadion v Športnem parku. 700 gledalcev. Sodniki: Xistra, Pereira, Moniz (vsi Portugalska).
Strelca: 0:1 Agnaldo (49), 1:1 Jogan (63).
GORICA: Šimčič, Enow, Modolo (od 56. Kavčič), Širok, Jogan, Vetrih, Žigon, Johnson, Majcen (od 75. Nagode), Arčon, Osuji (od 41. Džuzdanović). Trener: Luigi Apolloni.
MOLDE: Haskjold, Linnes, Flo (od 82. Rindaroy), Forren, Toivio, Singh (od 60. Hestad), Hoseth, Hussain, Hoiland, Agnaldo (od 66. Svendsen), Diouf. Trener: Tor Ole Skullerud.
Rumeni kartoni: Johnson, Kavčič; Hussain, Haskjold, Linnes, Svendsen.
Rdeči karton: Vetrih (77).

Štirikratni slovenski državni in trikratni pokalni slovenski prvaki, ki so pred začetkom sezone precej prevetrili svoje vrste, so v prvem polčasu prikazali solidno predstavo in uprizorili nekaj obetavnih akcij, a sta bila najbolj aktivna Luka Majcen in njegov nigerijski soigralec Bede Amarachi Osuji v zaključnih strelih premalo konkretna, tako da se mreža gostujočega vratarja Orjana Haskjolda ni zatresla, za nameček pa je v izdihljajih prvega polčasa poškodovanega Osujija zamenjal komaj 19-letni Amel Džuzdanović. Zavoljo visoke zmage na prvi tekmi dokaj samozavestni igralci norveške ekipe so strpno čakali na svoje priložnosti, v prvi polovici tekme pa so najlepšo zapravili v 26. minuti, ko se je po strelu Tommyja Hoilanda izkazal izkušeni domači vratar Vasja Simčič in preprečil skandinavsko vodstvo.

Nogometaši iz mesta vrtnic so v začetku drugega polčasa doživeli hladno prho, že v četrti minuti nadaljevanja je Brazilec Agnaldo izkoristil podajo Pera Egila Floja in iz neposredne bližine ukanil Simčiča za 0:1. Novogoričani so v nadaljevanju vendarle strnili svoje vrste, v 63. minuti pa je bil kapetan Alen Jogan - po podaji Džuzdanovića iz kota - najvišji v kazenskem strelu gostov in po strelu z glavo izenačil na 1:1. V zadnji tretjini tekme so gostitelji skušali doseči vsaj zmagoviti gol, a so bili neuspešni, za nameček pa je v 77. minuti "pordečel" še Amedej Vetrih.