© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
22.07.2014 10:48:35

James bo dobil desetico

Reuters

Najboljši strelec svetovnega prvenstva v Braziliji James Rodriguez se iz Monaca seli k madridskemu Realu. Kraljevi klub naj bi za 23-letnega napadalca odštel 75 milijonov evrov.

Aktualni evropski prvak si bo tako zagotovil še drugo okrepitev v tem prestopnem roku. Pred Jamesom Rodriguezom se je namreč na stadion Santiago Bernabeu iz Bayerna preselil Toni Kroos, ki je Madridčane stal 30 milijonov evrov.

Čeprav je bil Real za Rodrigueza sprva pripravljen plačati 'le' 60 milijonov evrov, je končna cena vseeno višja. Galaktiki bodo Monacu odšteli 75 milijonov evrov odškodnine, z bonusi pa bi ta lahko prišla do številke 80 milijonov.

Kolumbijec bo aktualnemu evropskemu prvaku obljubil šestletno zvestobo, njegova letna plača pa naj bi znašala sedem milijonov evrov. Pred časom se je ugibalo o tem, ali bo v posel vključeno še kakšno drugo ime, vendar je zdaj jasno, da je odgovor na to vprašanje negativen.

Rodriguez je v špansko prestolnico prišel včeraj, po opravljenem zdravniškem pregledu pa bo Real predstavil novinca v svojih vrstah, ki bo nosil dres s številko 10 na hrbtu.