© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
21.07.2014 21:31:36

Djermanović in kdo še iz Olimpije?

Grega Wernig

Štirje doslej standardni člani udarne enajsterice Olimpije bi lahko zapustili zeleno-bele, tudi napadalec Dejan Djermanović.

Olimpija je po prvem krogu tam, kjer bi jo najzahtevnejši ljubljanski nogometni navdušenci želeli videti ves čas - na prvem mestu. Med vsemi, ki so uvodnih 90 minut zapečatili s slavjem, je dosegla najvišjo zmago, kljub dobri predstavi na tekmi s Krko pa se seveda nihče ne slepi: ostati tam, kjer so zmaji v tem trenutku, bo vse prej kot lahko.

A v tem trenutku v Stožicah zagotovo vlada zadovoljstvo. Tudi zaradi zgodovinskega dosežka: Olimpija do sobote še niti enkrat, odkar spet igra v 1. SNL, ni zmagala na uvodni tekmi. Tokrat ji je to le uspelo, Krko je porazila s 3:1. In to kljub temu, da niso igrali nekateri nosilci igre iz preteklosti. Navijačem kakopak ni ušel podatek, da v kadru za tekmo ni bilo vratarja Elvisa Džafića, prej celo kapetana kluba, branilca Arisa Zarifovića, napadalca Dejana Djermanovića in bočnega nogometaša Matije Škarabota. Vsi so sicer zdravi in nared za igro, toda kljub temu trener Darko Karapetrović ni mogel računati na njih. Zakaj? Zato, ker še vedno niso privolili v podpis novih pogodb. Zakaj niso, ni kdo ve kako zapleteno vprašanje: v prvi vrsti, ker so bile na novo pripravljene pogodbe po naših informacijah finančno slabše od tistih, ki trenutno še vedno veljajo. Posledično pa tudi niso dobili številk za novo sezono, so torej povsem na stranskem tiru.

Škarabotova pogodba naj bi sicer veljala do maja 2015, Džafićeva do januarja 2016, Djermanovićeva in Zarifovićeva pa do maja 2016. Če vsi omenjeni seveda ne bodo predčasno prekinili sodelovanja. Tudi to je možnost, v tem trenutku morda celo najbolj verjetna. Vsi so sicer dobili nekaj malega časa za tehten premislek o vsem skupaj, če bodo vztrajali pri svojem, bodo do nadaljnjega pač na hladnem. Dokler ne bo sprejeta takšna ali drugačna rešitev glede njihove prihodnosti. To pa bi se lahko zgodilo že v kratkem, po naših informacijah najpozneje jutri. Do nedavnega je bil v istem položaju kot omenjeni tudi Blaž Božič, toda vezist je nato privolil v nove pogoje sodelovanja, podpisal "modificirano" pogodbo in ostaja pri zeleno-belih.

Kot se zdi v tem trenutku in predvsem po videnem na tekmi s Krko, Olimpija omenjenih nogometašev ne bo kdo ve kako pogrešala. V golu ima tako ali tako nekdanjega reprezentanta Aleksandra Šeligo, ki mu zdaj po novem hrbet krije zelo nadarjeni Aljaž Ivačič. Tudi ostali igralni položaji so dokaj dobro pokriti, še zlasti v napadu, kjer ima trener Karapetrović po prihodu Mirana Burgiča v rokah še kako močan adut za naskok na najvišja mesta na lestvici.