© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
21.07.2014 21:20:42

Oni imajo denar, nas odlikuje kolektivni duh

Grega Wernig

Štiri tekme, štiri zmage. Takšen je koprski izkupiček na začetku sezone, kar je seveda razlog za optimizem tudi pred povratnim dvobojem z Nefčijem.

Koprčani so kljub uspešnemu začetku sezone poskrbeli za novo moč. Napadalne vrste je okrepil 26-letni Hrvat Ante Mitrović, ki je nazadnje igral v dresu Zagreba, pred tem je branil barve nemškega nižjeligaša Eisenacha. Visok je 190 centimetrov, z rumeno-modrimi je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja za nadaljnjih 12 mesecev.

Rodolfo Vanoli na četrtkovi povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Nefčiju na njegove usluge še ne bo mogel računati, a na Bonifiki verjamejo, da se bo to zgodilo v nadaljevanju tega tekmovanja. Kanarčki so si z zmago 2:1 v Bakuju zagotovili odlično izhodišče, toda ... "Ni še konec, nikakor ne. Pred nami je peklensko težka naloga, pripravljenost vsakega posameznika mora biti na vrhuncu. To je edina pot do želenega dosežka," opozarja prvi mož koprskega prvoligaša Ante Guberac in dodaja: "Nefči je bržčas kakovostnejša ekipa od nas, ima neprimerno višji proračun, toda mi imamo veliko srce, odlikuje nas kolektivni duh. Naj tako ostane, v takšni podobi se moramo predstaviti tudi na povratnem dvoboju. Močno upam, da nam bodo navijači prav tako priskočili na pomoč, da bomo imeli vsaj približno takšno podporo, kot so jo imeli naši tekmeci v Azerbajdžanu. Da bodo dobro napolnili Bonifiko in da bomo tudi na krilih njihove energije lažje dosegli namen. Tekma je pomembna za klub, za fante, za mesto, za ves slovenski nogomet. Optimizma nam ne manjka, a še enkrat poudarjam, da je pred nami izjemno zahtevna naloga."

Pozitivne misli so kakopak tudi posledica dozdajšnjih štirih zmag. Trem evropskim so Koprčani v nedeljo dodali še prvenstveno, ob Kamniški Bistrici so brez nekaterih udarnih mož ugnali Radomlje. "Seveda smo zadovoljni, vendar to ni le plod enomesečnega truda med pripravami, ampak dvoletnega sistematičnega dela. Vseskozi smo vedeli, kaj hočemo," pravi Ante Guberac.