© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
21.07.2014 21:18:30

Ne bo mu potrebno v vojsko

Reuters

Nogometaš Chelseaja Mohamed Salah bo lahko nadaljeval z brcanjem žoge v Angliji, toda odrešil ga je šele premier Egipta.

Pred dnevi je navijače angleškega prvoligaša Chelseaja šokirala vest, da bo moral nogometaš njihovega kluba Mohamed Salah morda zapustiti London, se vrniti v Egipt in tam začeti služiti vojaški rok. Če bi se to uresničilo, bi bil brez nogometa v najboljšem primeru leto dni, v najslabšem pa kar tri leta. 

Toda nadarjenemu 22-letniku vseeno ne bo treba nadeti vojaške suknje. Težave so sicer nastopile, ko je Egipt ukinil študijski program, v katerega je bil Salah vpisan in ki mu je omogočal življenje ter posledično igranje v Angliji. Ker so glede služenja vojaškega roka v tej državi malce bolj strogi kot v večini v Evropi, se je Salah menda resno zbal, da bo moral domov.

Toda na koncu je nastali vozel presekal kar premier Egipta; Ibrahim Mahlab se je sestal s šolskim ministrom in reprezentančnim selektorjem, trojica je na koncu odločila, da je igranje Salaha ključnega pomena za egipčanski nogomet. Zato so ga oprostili služenja vojaškega roka in nekdanji član Basla je lahko včeraj brezskrbno odpotoval na priprave v Avstrijo.