© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
21.07.2014 20:56:09

K izraelskemu podprvaku?

Arsen Perić

Za slovenskega vezista Daliborja Stevanovića se je ogrel izraelski podprvak Hapoel Be'er Sheva.

Dalibor Stevanović že ima izkušnje z igranjem v Izraelu, pred leti je bil član kluba Maccabi Petah Tikva. Toda tedaj v sveti deželi ni preživljal prijetnih trenutkov, tudi zaradi dejstva, da ga je klub nedolgo po prihodu tja prenehal plačevati. Kasneje je igral na Nizozemskem, v Ukrajini in nazadnje na Poljskem, zdaj pa bi se lahko spet vrnil v Izrael.

Kot smo izvedeli, se je zanj ogrel Hapoel Be'er Sheva, klub, ki mu je šlo v sezoni 2013/14 zelo dobro od nog. Premoč je moral namreč priznati le Maccabiju iz Tel Aviva, ne glede na to je bilo drugo mesto kluba iz Beershebe, sedmega največjega mesta v Izraelu, veliko presenečenje. Trener Elisha Levy se želi v tem prestopnem roku okrepiti na sredini igrišča, v oči mu je padel Stevanović, ki se je z dobrimi igrami pri Slasku vrnil tudi v reprezentanco. Ker mu je s klubom iz Vroclava potekla pogodba, je zdaj prost nogometaš in kot tak še toliko bolj zanimiv drugim.

Seveda pa se ob vsem tem poraja vprašanje, ali bi se 29-letnik sploh želel vrniti v Izrael. Ne samo zaradi slabe izkušnje iz časov, ko je igral za Maccabi, tudi zaradi vnovične zaostritve razmer med Izraelci in Palestinci.