© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
21.07.2014 19:02:16

Padali so veliko večji

Arsen Perić

Izkušeni trenerski maček je prepričan, da se bodo vijoličasti v četrtek zjutraj začeli pripravljati na obračun 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Maccabiju iz Tel Aviva. Oziroma da bodo nogometaši Zrinjskega jutri zvečer Ljudski vrt zapuščali poraženi. Ker Vojislav Simeunović ne dvomi o tem, da je kakovost na strani Maribora, prav tako kot telesna pripravljenost.

Mnenja po prvi tekmi v Mostarju so bila precej deljena. Nekateri so se "vtikali" v ne ravno prepričljivo podobo vijoličastih, spet drugi so trdili, da je bilo v specifičnih razmerah najpomembnejše zagotoviti si dobro izhodišče za povratni dvoboj. Med slednje spada tudi Vojislav Simeunović.

"Maribor je iztržil zelo dober rezultat, ki daje veliko upanja za napredovanje. In prepričan sem o tem, da se bo uvrstil v nadaljnje tekmovanje," pravi Vojislav Simeunović. "Večji klubi, kot je Zrinjski, so padali v Ljudskem vrtu. Veliko večji," je pristavil izkušeni strokovnjak.

Ampak izid 0:0 je lahko vendarle tudi nevaren. "Za gostujočo ekipo je takšen rezultat gotovo odličen, o tem ni dvoma. Prav tako kot ne dvomim o tem, da bo strokovno vodstvo na čelu z Antejem Šimundžo in Zlatkom Zahovićem ekipo dobro pripravilo. V vseh pogledih, še zlasti bo pomembna psihološka pripravljenost. Ta zasedba ima vsekakor dovolj izkušenj, fantje se prav gotovo zelo dobro zavedajo, da si ne smejo privoščiti niti kančka lahkomiselnosti. To bi jih utegnilo drago stati. Pričakujem discipliniran in agresiven Maribor, kar bo ob kakovostni razliki v njegovo korist, ki je neizpodbitna, dovolj za napredovanje. Fantje so že velikokrat dokazali, da so kos tovrstnim izzivom, da se znajo spoprijeti s pritiskom, in zares močno verjamem, da bo tako tudi tokrat," je optimist Vojislav Simeunović, od nedavnega častni član NZS.

Dobra popotnica je tudi uvodna prvenstvena zmaga nad Velenjčani. "Vsako tekmovanje je lepo začeti z uspehom, še posebej pred tako pomembnim evropskim dvobojem, kot čaka vijoličaste. Vložek je velik. Z optimizmom me navdaja tudi spoznanje, da je Maribor skoraj vedno, ko je bilo to najbolj treba, odigral na želeni ravni. Svoje bo dodala še energija Ljudskega vrta, verjamem, da bodo navijači dobro napolnili tribune ter da bodo dvanajsti igralec v pravem pomenu te besede. Kot sem že dejal, je kakovost na strani Maribora, poleg tega se nogometaši Zrinjskega našim prvakom ne morejo postaviti po robu niti v tekaškem delu. Dejstvo je, da so vijoličasti telesno veliko boljše pripravljeni, kar je pred dvema letoma prišlo do izraza tudi na tekmah s sarajevskim Željezničarjem," je sklenil nekdanji trener Maribora, ki je šel z vijoličastimi skozi številne hude bitke.