© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
22.07.2014 09:20:57

Kuhar in strokovnjaki za travo

Reuters

Nogometaši Chelseaja so včeraj pripotovali v Avstrijo, kjer bodo ostali do nedelje, ko jih čaka prijateljska tekma v Stožicah.

Ob idiličnem Vrbskem jezeru bodo naslednjih nekaj dni bivali nogometaši angleškega velikana Chelseaja. Ker gre za enega najbogatejših klubov na svetu, izbira prenočišča ne preseneča: sloviti hotel Schloss sodi med enega najprestižnejših na tem delu, predvsem pa gre za zgradbo z izjemno zgodovino, zgrajena je bila namreč že leta 1590.

V Ljubljani tudi Drogba?
Ni več skrivnost, da se bo Didier Drogba skoraj zagotovo vrnil v Chelsea. V tem tednu naj bi podpisal enoletno pogodbo s svojim nekdanjim klubom in se hkrati dogovoril tudi za mesto v strokovnem štabu, ki ga bo zasedel, ko bo končal kariero. Drogba je bil nazadnje član Galatasarayja, s katerim pa mu je pogodba potekla.

Seveda pa Londončani v Avstrijo niso odpotovali zaradi občudovanja naravnih lepot. Pri naših sosedih bodo opravili del napornih priprav na novo sezono, hkrati pa v tem tednu odigrali tudi dve prijateljski tekmi: že jutri bo nasprotnik WAC, za katerega igra naš napadalec Tadej Trdina, v nedeljo pa bodo modri nato odpotovali v Slovenijo in se tam pomerili z Olimpijo, kar bi moralo biti glede na podatke o prodaji vstopnic pravi spektakel.

Pripeljati Chelsea v Avstrijo je bila sicer vse prej kot lahka naloga. "Poslali so nam več kot 250 sporočil z navodili in željami kluba," je pojasnil Bernhard Riedlsberger iz agencije SLFC in dodal, da so se s Chelseajem pogajali dolge štiri mesece, preden je bila pogodba podpisana. Angleška odprava sicer šteje kar 75 ljudi, na pot je odšlo tudi 30 britanskih novinarjev, ki bodo spremljali vsak korak Joseja Mourinha in njegovih izbrancev. Za njih bo v kraju Vrba ob jezeru sicer skrbel tudi njihov osebni kuhar, Chelsea pa je s seboj pripeljal celo strokovnjake, ki bodo skrbeli za travnate površine, po katerih se bodo nogometaši podili med bivanjem v Avstriji. Mourinho je sicer zahteval predvsem mir, kar pomeni, da bodo imeli bržčas veliko dela tudi varnostniki.

Dodajmo, da bodo Otočani v Avstriji bivali vse do odhoda v Ljubljano, ki jo bodo zapustili takoj po koncu tekme in odleteli v Arnhem na Nizozemskem, kjer bodo nadaljeval svojo poletno evropsko turnejo.