© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
05.04.2015 23:13:21

V Palestini tudi z levom na tribuni

Ne, zgornji naslov ni niti najmanjše zavajanje, na nogometni tekmi palestinskega prvenstva je bil prisoten tudi kralj živali.

V Palestini očitno nimajo strogih pravil glede vnosa nevarnih predmetov. Ali živali na nogometno tekmo. Ne, če sklepamo po zadnjih dogodkih tekme ekipe Shabab Rafah. Na tribunah so namreč obiskovalci lahko opazili navijača, ki je v naročju držal majhnega leva, oba pa sta bila odeta v klubske barve.

Levček po imenu Alex se je skotil v živalskem vrtu v Rafahu, vendar so ga morali prodati, da bi imeli dovolj denarja, da nahranijo ostale živali.

Mladička kot tudi njegovo sestro Mono je kupil Saad Aldeen Al-Jamal, ki ju ima kar v hiši skupaj s svojimi šestimi otroci. "Živita v hiši tako kot tudi otroci. Jesta in pijeta v sobi in imata tudi postelji, na kateri spita. Prav tako rada igrata nogomet," je zaupal ponosni lastnik, ki je z Alexom navijal na tekmi proti lokalim rivalom El-Sadaka. Ostali obiskovalci tekme niso bili niti malo prestrašeni, ravno nasprotno, navdušeni so bili nad dejstvom, da za njihovo ekipo navija levček.