© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
03.04.2015 14:34:31

Lewis Hamilton: Zgodbe, ki jih skriva telo

vszi

Britanski voznik formule ena ta mesec krasi naslovnico moške revije Men's Health, ki bo v veliki meri navdušila nežnejši spol. Na fotografiji je Lewis Hamilton fotografu poziral brez majice.

Telo dvakratnega svetovnega prvaka v prestižnem bencinskem športu je izklesano do popolnosti. Niso pa mišice edino, kar lahko opazimo na Hamiltonovem telesu, ki mora biti fizično sijajno pripravljeno, da lahko prenese vse gravitacijske sile med dirkanjem. Tetovaže prekrivajo marsikateri del Lewisove kože, za zgoraj omenjeno revijo pa je po dveh dirkah vodilni voznik letošnje sezone formule ena bolj podrobno razkril njihov pomen.

"Ljubim svoje tetovaže," pravi Lewis, ki dirka za Mercedes. "Vsaka ima zame poseben pomen. Sam sem zelo veren in tudi zato sem se odločil za mnogo verskih podob. Tako sem si dal narediti Michelangelov kip Marije, ki drži Jezusa, ko so ga sneli s križa, imenuje se Pieta." je tetovažo, ki mu krasi levo ramo opisal Hamilton.

888-30-hamilton 2 vszi
vszi
Njegova leva roka je povsem prekrita s poslikavami. Notranji del mu prekriva sveto srce, ki v krščanski veri simbolizira Jezusovo srce in njegovo božansko ljubezen za vse človeštvo ter človekovo predanost veri. "Imam tudi tetovaže not, saj ljubim glasbo. Na prsih imam kompas, ker je moj kompas cerkev," pravi 30-letni Anglež. 

Ni skrivnost, da je zelo povezan s svojo družino, zato je eno od tetovaž namenil tudi njim. Nad desno ramo ima tako napis "družina", na levi "vera", nad prsi pa ima krajši stavek "neizmerljivo močan". "Gre za krajši izsek iz citata ameriške spiritualne pisateljice Marianne Williamson, saj je celoten citat predolg," je pojasnil simpatični dirkač, ki se je pred časom ponovno razšel s svojim dolgoletnim dekletom pevko, plesalko in televizijsko voditeljico Nicole Scherzinger.

Še bolj kot sprednjo stran telesa, pa ima Lewis trajno poslikan hrbet. Na tem lahko najdemo velik križ in enako ogromna angelska krila ter še en napis, ki se nanaša na enega njegovih življenjskih vodil "prebij se prek vseh ovir, ki ti jih postavi življenje"; to je "še vedno se prebijam."

888-30-hamilton 1 vszi
vszi
Lewis je tudi dodal, da njegovemu očetu njegove poslikave še zdaleč niso všeč, toda pravi, da mu je za to vseeno. "Moj oče jih ne mara, a njegovega privoljenja ne potrebujem," je odkrito dejal: "V svoji koži se dobro počutim in od nikogar ne potrebujem, da mi govori drugače. Če me kdo ne mara takega, kot sem, je to njegova težava. Vsak mora biti ponosen nase, na to, kar je."