© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.10.2014 09:57:58

Slovenija bo igrala v Zagrebu

Fiba

Košarkarska zveza Hrvaške je naši krovni organizaciji poslala uradno vabilo za igranje slovenske reprezentance v prvem delu EuroBasketa 2015 v Zagrebu, na katerega se je KZS že odzval pritrdilno.

Fiba Europe, ki je organizacijo EuroBasketa 2015 septembra dodelila Franciji, Hrvaški, Nemčiji in Latviji, je vsem štirim organizatorjem prvega dela dala priložnost, da v svojo skupino povabijo eno izmed reprezentanc po svoji izbiri. Košarkarska zveza Hrvaške (HKS) se je po predhodnih pogovorih med vodstvi obeh zvez odločila, da v Zagreb povabi našo reprezentanco.

"Na Košarkarski zvezi Slovenije smo počaščeni, da so hrvaški kolegi v Zagreb povabili prav našo reprezentanco in se jim za to tudi zahvaljujemo. Igranje v hrvaški prestolnici predstavlja veliko priložnost, saj gre za trg, ki je zanimiv našim zdajšnjim in potencialnim novim sponzorjem, slovenskim navijačem pa omogoča možnost ogleda naše izbrane vrste na prvenstvu v neposredni bližini svojega doma. Verjamem, da si lahko slovenska košarka, če bo predlog dokončno tudi potrjen, od tega obeta veliko pozitivnega," je dejal predsednik KZS Matej Erjavec, ki je tudi sprejel povabilo HKS.

Ta mora predlog na Fibo Europe uradno prijaviti do srede, 15. oktobra, saj ga bo že dan kasneje obravnaval kolegij vseh štirih organizatork, končna uradna odločitev pa bo padla na seji Izvršnega odbora Fibe Europe, ki bo potekala 17. novembra. Žreb skupin EuroBasketa 2015 je sicer predviden v začetku decembra, evropsko prvenstvo bo naslednje leto na sporedu od 5. do 20. septembra.